CampusOnline – Erinomainen vaihtoehto opintojen etenemiseen

Jos oikein muistan, kuulin ensimmäisen kerran CampusOnlinesta oman kouluni opiskelijoiden omasta intranetistä, Linkistä. Koska olin vielä silloin polkuopiskelija, oletin etteivät CampusOnlinen ilmaiset opinnot koske minua vielä. Menin silti huvikseni katsomaan millainen kurssitarjonta olisi. Ennakkoajatukseni oli, että vaikka mukana oli useita Suomen korkeakouluja, olisi tarjonta huono ja suunnattu pääosin tietotekniikan ja IT-alan opiskelijoille. Vaan kuinka väärässä olin, onneksi!  

Kurssitarjonta yllätti laajuudellaan 

Tarjonta oli hyvin laaja, valittavana oli parin opintopisteen kursseista usean opintopisteen kursseihin. Kurssien valikoima oli hyvin laaja, jokaiselle löytyi varmasti jotakin. Vieraiden kielien tarjonta oli positiivinen yllätys. Se oli sopivan laaja ja myös aloittelijoille oli kattava valikoima erilaisia mahdollisuuksia.  

Suurin osa kursseista pyörii normaalisti kevät-, kesä-, tai syyslukukauden, tai niitä on tarjolla useampana eri lukukautena. Tämä on mielestäni iso plussa, koska jos jollekin kurssille ei pääse kevätlukukaudella, on siihen uusi mahdollisuus syyslukukaudella. Näiden lisäksi osa kursseista tarjotaan non-stopina, eli kurssin voi aloittaa mihin aikaan vuodesta vain. 

Kaksi erilaista tapaa valita kursseja CampusOnlinesta 

Olen valinnut CampusOnlinesta kursseja kahdella eri tavalla. Toinen tapa on se, että otan kursseja, jotka hyödyntävät minua opinnoissani. Tällaisia kursseja oli esimerkiksi Markkinointioikeus-, Brändimarkkinoinnin uudet ilmiöt ja kanavat-kurssi sekä Sosiaalinen media työyhteisöjen työvälineenä-kurssi. Toinen tapa on vastaavasti sellainen, että valitsen kursseja vain sen mukaan, mikä minua sattuu kiinnostamaan muusta syystä. Sellaisia ovat esimerkiksi restonomiopiskelijoille suunnatut, ravintoon liittyvät kurssit. 

Markkinointiin liittyviä kursseja on löytynyt erinomaisesti, mistä olen erittäin kiitollinen. CampusOnlinen tarjonnan kautta olen saanut laajennettua oppimaani huomattavasti enemmän kuin jos olisin käyttänyt vain oman kouluni tarjoamia kursseja. 

Opiskelijalähettiläs Marjo Telkkälä opiskelee viimeistä vuotta liiketaloutta Laurea-ammattikorkeakoulussa. Hän on kokenut verkko-opiskelija, ja jakaakin nyt blogikirjoituksissaan omia kokemuksia verkko-opiskelusta ja ennen kaikkea CampusOnlinesta.