CampusOnline-opiskelijalähettiläs Marjo esittäytyy

Marjo Telkkälä opiskelee viimeistä vuotta liiketaloutta Laurea-ammattikorkeakoulussa. Hän on kokenut verkko-opiskelija, ja kertookin nyt blogikirjoituksessaan etänä opiskelun hyvistä ja huonoista puolista. Tästä kirjoituksesta on varmasti hyötyä sinulle, joka vielä mietit, olisiko etäopiskelu sinun juttusi. 

Etänä opiskelu sopii minun elämäntilanteeseeni erinomaisesti 

Nimeni on Marjo ja opiskelen viimeistä vuotta liiketaloutta Laurea-ammattikorkeakoulussa Vantaalla, Tikkurilan kampuksella. Aloitin opintoni syksyllä 2017 polkuopiskelijana, jonka jälkeen siirryin tutkinto-opiskelijaksi syksyllä 2018. Valitsin Laurean siitä syystä, että tuolloin vain muutama korkeakoulu tarjosi mahdollisuutta opiskella koko tutkinto etänä. Ilmeisesti nykyään jo useampi korkeakoulu tarjoaa etäopiskelumahdollisuutta, mikä on mielestäni todella hyvä juttu! 

Kuulun siihen syksyllä 2017 aloittaneeseen opiskelijajoukkoon, joka suoritti/ suorittaa koko tutkintonsa etänä verkko-opintoina. Etänä opiskelu sopii minun elämäntilanteeseeni erinomaisesti, koska olen opiskelujen aikana asunut myös ulkomailla puolisoni työn vuoksi. Vaikka opintoihini kuuluvat kurssini ovat etänä, koen että CampusOnlinen ansiosta olen saanut opiskeluista enemmän irti, koska olen voinut ottaa kursseja myös muista korkeakouluista ja saanut sitä kautta enemmän irti opinnoista. 

Etäopiskelun plussat ja miinukset 

Etäopinnot sopivat minulle. Suoritin aiemman tutkintoni (restonomi) monimuotoja ja jo silloin koin, että itsenäinen opiskelu on minulle parempi vaihtoehto kuin päiväopinnot. Etäopiskelussa on niin plussia kuin miinuksia.  

Plussaa on se, että voi itse päättää milloin ja missä opiskelee. Voin suunnitella päiväni ja viikkoni helposti eteenpäin, kun ei ole pakollista aikaa, milloin jotain oppimistehtävää pitäisi tehdä. Välillä voi ottaa vähän rennommin ja toisena päivänä opiskella koko päivän. Miinuspuoleksi voisi mainita verkostoitumisen hankaluuden. Opiskelukavereihin voi hankalampaa tutustua, kun tehtävät ja ryhmätyöt voi tehdä etänä eikä toisia ole pakko tavata missään paikan päällä. Ongelmia on välillä myös aineiston hankkimisen kanssa. Kaikkia kirjoja ei ole mahdollista saada e-kirjoina ja valitettavan usein niiden lainausjonot ovat pitkiä. Tähän kuitenkin auttaa se, että pystyy käyttämään myös muiden kuin oman koulun kirjaston tarjontaa. 

Opintojani on nopeuttanut opinnot CampusOnlinessa 

Tällä hetkellä minulla on opinnoissa jäljellä enää työharjoittelut sekä opinnäytetyö. Ne aion suorittaa keväällä 2020. Olisin halunnut suorittaa ne jo kesällä/ syksyllä 2019, mutta sopivaa paikkaa ei silloin löytynyt asuinpaikkakunnaltani Turusta.  

Olen edennyt opinnoissani hieman nopeammin kuin olisi ollut tarpeen, joten tällainen syyslukukauden hiljaisempi jakso ennen viimeistä loppurutistusta tekee ihan hyvää. Opintojani on nopeuttanut opinnot CampusOnlinessa. Sitä kautta olen saanut kerättyä opintopisteitä sellaisista kursseista, jotka koen hyödyttävän minua tulevaisuudessa niin opinnoissa kuin työelämässäkin. 

Opiskelijalähettiläs Marjo Telkkälä opiskelee viimeistä vuotta liiketaloutta Laurea-ammattikorkeakoulussa. Hän on kokenut verkko-opiskelija, ja jakaakin nyt blogikirjoituksissaan omia kokemuksia verkko-opiskelusta ja ennen kaikkea CampusOnlinesta.