Antureiden toimintaperiaatteita ja tekniikoita tarkastellaan sillä tarkkuudella, että opiskelija saa perusteet arvioida havaitsemisen, mittaamisen, tunnistamisen, luokittelun, jne. toteutusmahdollisuuksia eri käyttötilanteissa.
Luodaan katsaus hyvinkin erilaisissa ympäristöissä ja käyttötarkoituksissa käytettäviin anturitekniikoihin ja anturituotteisiin. Suorituskyvyn kannalta tarkastellaan lähemmin muutamia käyttötarkoituksen tai tekniikan perusteella ajankohtaisia anturityyppejä. Antureiden liittämistä digitaalisiin järjestelmiin ja anturitiedon käsittelyä digitaalisissa järjestelmissä käsitellään esimerkkien avulla. Esimerkeissä tulkitaan ja muokataan eri ohjelmointikielillä kirjoitettuja toimintoja. Aikaisempi ohjelmointiosaaminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä.
Eri anturityyppien toimintaa ja suorituskykyä opiskellaan sähköisinä dokumentteina julkaistuista oppimateriaaleista. Harjoitukset sisältävät suunnittelua, anturimoduulien valintaa ja suorituskykyyn liittyviä matemaattisiakin tehtäviä. Käytettävät suunnittelun työkalut ovat n.s. on line -työkaluja eivätkä vaadi asentamista omalle tietokoneelle.
Arviointiasteikko 1 – 5. Toteutuksella on automaattisesti arvioitavia tehtäviä, joiden saavutetut pistemäärät näkyvät opiskelijalle tehtävän palautuksen jälkeen. On myös erikseen arvioitavia lyhyitä raportteja, jotka arvioidaan toteutuksen päätyttyä. Arviointi perustuu suoritetuissa tehtävissä kertyneisiin pistemääriin.
Aikaan ja paikkaan sitomaton verkkototeutus. Annetun suoritusajan puitteissa opiskelija voi itse ajoittaa perustietojen opiskelun ja eri tehtävien tekemisen. Sisältö ja jaksotus on nähtävissä verkko-opiskeluympäristössä Learn/Moodle. Verkko-opiskeluympäristö aukeaa toteutukselle hyväksytyille opiskelijoille.
Suorittaminen ei vaadi opiskelijan tietokoneelta mitään erityisiä ominaisuuksia. Videolla opastetuissa harjoituksissa on suositeltavaa käyttää kahta näyttöä tai riittävän kookasta yhtä näyttöä.