Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa etsiä, valita ja käyttää monipuolisesti musiikkia erilaisissa tehtävissään, erilaisisissa tilanteissa ja erilaisiin tarpeisiin vastaten. Musiikin ilmiöiden tunnistaminen historiallisina jatkumoina yli genrerajojen ja niiden kytkeminen ajankohtaisiin ilmiöihin tukee opiskelijan ammatillista kasvua aktiiviseksi tulevaisuuden toimijaksi. Opiskelija kehittää historiallista ja lähdekriittistä ajatteluaan, yhteistyötaitoja ja ohjelmiston tuntemustaan sekä valmiuksiaan perustella kirjallisesti ja suullisesti omia näkemyksiään vuorovaikutuksessa muiden kanssa.
Sisältö
Musiikin ilmiöiden, kuten soinnin, rytmin ja ajan, rakenteen, esittämisen ja kuuntelemisen sekä niiden muuttumisen tarkastelua sekä menneisyydessä että nykyhetkessä. Musiikin muutostrendien analysointia eri aikoina ja eri genreissä.
Opiskelija osaa tunnistaa eri aikojen ja genrejen musiikista keskeisiä muutostrendejä ja ilmiöitä sekä hyödyntää musiikillista kulttuuriperintöä luovasti omassa ammatillisessa toiminnassaan. Opiskelija osaa toimia annetun aikataulun puitteissa, perustella näkemyksiään vuorovaikutustilanteissa ja löytää muiden kuvauksista itselleen uusia näkökulmia.
Hyväksytty suoritus edellyttää ohjeiden mukaisesti suoritettujen oppimistehtävien palauttamista toteutusaikana.
Verkkokurssi Metropolian Moodlessa https://moodle.metropolia.fi/, mutta sisältäen yhteisen aloituksen etäopetuksena zoomissa:
Ma 5.6. klo 10-11.30 yhteinen aloitus etänä zoomissa, muuten ajasta ja paikasta riippumatonta omaa työskentelyä opintojakson toteutusaikana 1.6.-31.8. tehtävien palautuksille ja niistä keskustelulle annetun aikataulun mukaisesti. Voit keskittää työskentelyäsi omien aikataulujesi mukaan, kunhan varaat tehtäville riittävästi aikaa.
Kirjallisia ja videomateriaaleja sekä äänitteitä, jotka tai joiden linkit Moodlen työtilassa.
Laskennallinen kuormitus 5 op x 27 tuntia = 135 tuntia ajalla 1.6.-31.8. Tehtävistä suoriutuminen edellyttää niihin syventymistä. Varaa siis aikaa tehtävien tekemiseen mieluiten usean tunnin jaksoissa.
Palautetta opintojaksosta kerätään varsinaisesti opintojakson lopussa loppuarviointitehtävissä, mutta palautetta saadaan ja havainnoidaan myös jatkuvasti opintojakson aikana esimerkiksi oppimistehtäviin kuuluvista itsearvioinneista.