Non-stop
Opintojakson nimi Säteily ja säteilyturvallisuus 5 op, nonstop
Opintojakson ajankohta 01.09.2022 - 31.12.2022
Korkeakoulu Satakunnan ammattikorkeakoulu
Opintojakson kieli Suomi
Opintopisteet 5 OP

Opintojakson ala Kaikille aloille soveltuva, Tekniikan ja liikenteenala
Opettaja Jarmo Hautaniemi
Email
Tarjotaan avoimen opiskelijoille Ei
Taso AMK

Ilmoittautumiskäytäntöihin liittyvät kyselyt
Ilmoittautumisaika 15.08.2022 - 30.11.2022
Opintojakson toteutussuunnitelma
Ilmoittaudu
Ilmoittautumistiedot

Säteily ja säteilyturvallisuus 5 op, nonstop

01.09.2022 - 31.12.2022

Opintojakson kuvaus

Sisältö

Säteilylajit, niiden ominaisuudet ja vuorovaikutus materian kanssa. UV-säteily, radon ja kosminen säteily. Matkapuhelimien ja tukiasemien aiheuttamat vaikutukset. Kodinkoneiden vaikutus säteilyyn ja kenttiin. Sähkölinjojen muodostamat kentät. Laser- säteily. Elintarvikkeista saatava säteily. Ydinvoimalan aiheuttama säteily. Säteilyn käyttö lääketieteessä ja teollisuudessa.

Tavoitteet

Opiskelija tunnistaa tärkeimmät säteilylajit, niiden ominaisuudet ja vuorovaikutukset materian kanssa. Opiskelija tietää miten suojautua auringon UV- säteilyltä, on perehtynyt matkapuhelimien käytön vaikutuksiin kehoon ja miten niitä vaikutuksia voi vähentää, tunnistaa yleisimpien kodintekniikassa käytettävien laitteiden säteilyvaikutukset, tietää sähkövoimalinjojen vaikutukset, tietää elintarvikkeiden sisältämät säteilyannokset. Opiskelija on perehtynyt ohjeisiin, miten käyttäytyä säteilyonnettomuuden sattuessa. Opiskelija tietää, miten säteilyä voi hyödyntää teollisuudessa ja lääketieteessä.

Arviointikriteerit

Hyväksytty/Hylätty.

Opintojakson työskentelytavat ja aikataulutus

Opiskelija voi edetä omaan tahtiin.

Opintojakson lisätiedot

Opintojakson suorittaminen edellyttää SAMK-tunnusten rekisteröintiä ja student.samk -sähköpostitilin käyttöä. SAMK-tunnusten rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Ilmoittautumistiedot

Tälle nonstop-opintojaksolle pääsee kaikki ilmoittautuneet mukaan. Nonstop-opintojaksojen ilmoittautumisten käsittelyaika on kaksi viikkoa. Joulu- tai kesätauolla (heinäkuu) ilmoittautumisia ei käsitellä. SAMK-tunnusten rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Ilmoittautumisestasi saat automaattisen vahvistusviestin e-lomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tarkistathan myös roskapostikansiosi.