Non-stop
Opintojakson nimi Talousmatematiikka 5 op, nonstop
Opintojakson ajankohta 09.01.2023 - 15.07.2023
Korkeakoulu Satakunnan ammattikorkeakoulu
Opintojakson kieli Suomi
Opintopisteet 5 OP

Opintojakson ala Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala
Opettaja Joonas Savolainen
Email
Tarjotaan avoimen opiskelijoille Ei
Taso AMK

Ilmoittautumiskäytäntöihin liittyvät kyselyt
Ilmoittautumisaika 21.11.2022 - 09.06.2023
Opintojakson toteutussuunnitelma
Ilmoittaudu
Ilmoittautumistiedot

Talousmatematiikka 5 op, nonstop

09.01.2023 - 15.07.2023

Opintojakson kuvaus

Tavoitteet

Prosenttilaskujen, siihen liittyvien käsitteiden ja niiden sovellusten osaaminen käytännössä. Yhtälöiden ratkaisut taloudellisissa asioissa. Indeksien käytön periaatteet talouden seurannassa, Excelin peruslaskutoimitusten hallinta ja kaavojen muodostamisen periaatteet sekä mallintaminen ja mallien hyödyntäminen ongelmanratkaisuissa. Hinnoittelu, yksinkertaisen korkoperiaatteen soveltaminen käytännön tilanteissa. Koronkorkoperiaatteen ja jaksollisten suoritusten soveltaminen käytännön tilanteissa. Lainalaskelmien käytön osaaminen.

Sisältö

Prosenttilaskut, Excel-mallinnus ja sovellus, hinnoittelu, korko, koronkorko, indeksit ja lainalaskelma.

Edeltävyysehdot

Opintojaksossa pärjääminen vaatii matemaattisia perustaitoja, sekä excelin perustaitoja.

Arviointikriteerit

Arviointiasteikko 1-5.

Opintojakson työskentelytavat ja aikataulutus

Opintojakso etenee opiskelijakohtaisesti, eli jokainen opiskelija etenee omaan tahtiin. Ennen tenttiä opiskelijan on suoritettava hyväksytysti harjoitus-sarjojen tehtävät.

Opintojakson lisätiedot

Opintojakson suorittaminen edellyttää SAMK-tunnusten rekisteröintiä ja student.samk -sähköpostitilin käyttöönottoa. SAMK-tunnusten rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Ilmoittautumistiedot

Tälle nonstop-opintojaksolle pääsee kaikki ilmoittautuneet mukaan. Nonstop-opintojaksojen ilmoittautumisten käsittelyaika on kaksi viikkoa. Joulu- tai kesätauolla (heinäkuu) ilmoittautumisia ei käsitellä. SAMK-tunnusten rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Ilmoittautumisestasi saat automaattisen vahvistusviestin e-lomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tarkistathan myös roskapostikansiosi.