Vuorovaikutuksen moninaisuus työelämässä -opintojakso sopii kaikille, jotka haluavat laajentaa ymmärrystään vuorovaikutuksesta ja sen eri muodoista. Vuorovaikutuksen moninaisuus työelämässä avaa vuorovaikutusta tavalla, joka saa osallistujan tarkastelemaan ympäristöään ja toimintaa uusin silmin! Opintojakson tavoitteena on kehittää osallistujien vuorovaikutusosaamista kielellinen saavutettavuus huomioiden. Tavoitteena on oppia hahmottamaan, miten voi tukea vuorovaikutuksen sujuvuutta, kun asiakkaana on esimerkiksi puhetta tukevia tai korvaavia kommunikaatiotapoja käyttävä henkilö, puutteellista suomen kieltä käyttävä henkilö tai henkilö, jolla on haasteita kuulemisessa tai puheen ymmärtämisessä.
Opintojakso on suunnattu erityisesti työssään paljon eritaustaisia ihmisiä kohtaaville, joille laaja-alainen vuorovaikutusosaaminen on tärkeää. Opintojakso antaa työvälineitä esimerkiksi oman työyhteisön tarkasteluun ja asiakastyöhön. Opintojakson aikana opiskelija perehtyy multimodaaliseen näkemykseen vuorovaikutuksesta ja tarkastelee käsityksen hyödyntämistä eri toimintaympäristöissä. Multimodaalinen vuorovaikutusosaaminen perustuu ymmärrykseen vuorovaikutuksen monikanavaisuudesta ja -muotoisuudesta; vuorovaikutuksessa merkitykset välittyvät kielellisin ja ei-kielellisin keinoin (esim. eleet, katse, keho, tila ja kuvat). Opiskelija harjaantuu havainnoimaan vuorovaikutustilanteita laaja-alaisesti ja hyödyntämään vuorovaikutuksen moninaisia resursseja merkitysten välittämiseksi.
Tavoitteet: Opiskelija
Opintojakso arvioidaan asteikolla Suoritettu-Täydennettävä. Opiskelijan tulee osoittaa hallitsevansa vähintään 40% asetetuista opintojakson tavoitteista, jotta opintosuoritus voidaan katsoa suoritetuksi. Opintojakso merkitään täydennettäväksi, mikäli opiskelija ei osoita saavuttavansa osaamistavoitteita vähimmäistasolla. Merkintä täydennettävä tarkoittaa, että opiskelija on saavuttanut 0-39% asetetuista tavoitteista.
Opintojakso toteutetaan kokonaan verkossa. Sen voi suorittaa itsenäisesti omaan tahtiin 31.7.2023 mennessä.
Opintojakso koostuu erilaisista tehtävistä kuten opintojakson sisälle rakennetuista oppitunneista, verkkotenteistä, havainnoinnista sekä erilaisista keskustelu- ja analysointitehtävistä.
Opiskelijapalautetta:
”Opintojakso oli äärimmäisen miellyttävä kokonaisvaltaisesti! Opin paljon uutta ja sisältö oli hyvin jäsennelty. Tätä oli kiva suorittaa :)”
”Se että opin paljon uutta jo niin periaatteessa tutusta asiasta. Vuorovaikuttaminen kuulostaa niin tutulta mutta ei ollutkaan: yllätyin positiivisesti. Tämä oli yksi lempi kursseistani.”
”Selkeä kokonaisuus, monipuoliset tehtävät ja sisältö.”
”Kurssi oli mielestäni loistava! Aihe oli mielenkiintoinen ja ihanan käytännönläheinen. Kurssi oli rakennettu erittäin toimivasti ja materiaalit olivat todella hyödyllisiä. Työmäärä oli sopiva ja opiskelu oli palkitsevaa mm. osasuoritusmerkintöjen sekä selkeän ja joustavan etenemisen vuoksi. Tykkäsin todella paljon Hoodle-ympäristöstä ja olitte saaneet muodostettua todella motivoivan kokonaisuuden, kiitos siitä!”
Non-stop-opintojaksoilla ilmoittautumiset käsitellään mahdollisimman pian, viimeistään kahden viikon kuluessa ilmoittautumisesta. Kun ilmoittautuminen on käsitelty, saat sähköpostitse kirjautumisohjeet Humakin järjestelmiin. Löydät opintojakson suoritusohjeet verkko-oppimisympäristöstä.