Non-stop
Course name Introduction to data journalism
Course date 23.01.2023 - 31.08.2023
Institution XAMK University of Applied Sciences
Course language Finnish
Credits 5 ECTS credit

Field Business HUB
Teacher Xamk lehtori
Email
Available for open UAS Chargeable
Level Bachelor

Queries related to enrolment practices
Enrolment period 21.11.2022 - 28.05.2023
Implementation plan
Enrol
OPEN UAS Enrolment

Introduction to data journalism

23.01.2023 - 31.08.2023

Course description

Tavoitteet: • Tunnet datajournalismin keskeiset työmenetelmät ja työvälineet • Osaat hyödyntää avoimia tietolähteitä journalistiseen tiedonhankintaan • Pystyt tuottaamaan journalistiseen tai organisaatioviestinnän käyttöön soveltuvia datavetoisia sisältöjä Sisältö: • Mitä on datajournalismi? • Miten dataa tulkitaan yleistajuisesti lukijoille? • Millaisia työkaluja ja menetelmiä datajournalismissa yleisesti käytetään? • Miten tiedon visualisointia hyödynnetään datajournalismin osana?

Prerequisites

Assessment criteria

Arviointi perustuu verkkotentteihin, joissa on kysymyksiä opiskeltavasta teoriasta ja annettaviin tehtäviin ja niiden ratkaisuihin pohjautuen.

Opintojaksolla ei ole uusimismahdollisuutta vaan uusimista/korotusta varten on ilmoittauduttava mukaan uuteen toteutukseen.

Arviointiasteikko:1-5

 

Course way of working and time table

Opintojaksolla käytetään opettajan kokoamia verkkomateriaaleja, jotka ilmoitetaan opintojaksoalustalla Learnissa.

Tentit, joiden haluataan olevan mukana kokonaisarvosanaa laskettaessa, tulee olla suoritettuna opintojakson päättymispäivään mennessä.

Opintojaksolla ei ole uusimismahdollisuutta vaan uusimista/korotusta varten on ilmoittauduttava mukaan uuteen toteutukseen.

Course info

23.1.-31.8.2023. Ensimmäinen aloitus on 23.1.2023. Tämän jälkeen opiskelija pääsee aloittamaan opinnot yhden viikon sisällä opinnoille ilmoittautumisen jälkeen. Opintojakson arvioitu suoritusaika on 3 kk. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 28.5.2023.