Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
Kulttuurituotannon ja / tai restonomin AMK-perusopinnot tai markkinointi- ja liiketoimintaosaamisen perusteet, kulttuurimatkailun tuntemus.
Suositeltavat (ei pakolliset) edeltävät opintojaksot: Kohti kulttuurimatkailua
Arviointikriteerit – tyydyttävä (1-2) Opiskelija osallistuu oppimistehtävissään tiimin kehittämisprojektiin ja käyttää ohjatusti palvelumuotoilun välineitä. Hän tunnistaa joitain kulttuurisia elementtejä ja niiden mahdollisia hyötyjä. Hän ymmärtää pääpiirteittäin asiakaslähtöisen palvelutuotteiden suunnittelun. Opiskelija tarvitsee vahvaa ohjausta tiimissä ja pystyy viestimään ja dokumentoimaan etenemistä kehittämistehtävässä.
Arviointikriteerit – hyvä (3-4) Opiskelija osoittaa oppimistehtävissään ymmärtävänsä kehittämisprojektin eri vaiheet ja käyttää palvelumuotoilun ideointi- ja kehittämistyövälineitä. Hän tunnistaa paikallisia kulttuurisia erityispiirteitä ja ymmärtää niiden arvon palveluiden suunnittelussa, toteutuksessa ja markkinoinnissa matkailijoille. Hän tunnistaa eri asiakasryhmien tarpeita ja ymmärtää käyttäjälähtöisyyden merkityksen palvelutuotteiden suunnittelussa. Opiskelija toimii tiimin vastuullisena jäsenenä ja viestii ja dokumentoi etenemistä kehittämistehtävässä hyvällä asiatekstillä.
Arviointikriteerit – kiitettävä (5) Opiskelija osoittaa oppimistehtävissään hallitsevansa erinomaisesti kehittämisprojektin eri vaiheet ja käyttää palvelumuotoilun ideointi- ja kehittämistyövälineitä luovasti ja tarkoituksenmukaisesti. Hän tunnistaa ja hyödyntää paikallisia kulttuurisia erityispiirteitä palveluiden suunnittelussa, toteutuksessa ja markkinoinnissa matkailijoille. Hän huomioi eri asiakasryhmien tarpeita ja suunnittelee ja konseptoi kulttuurisisältöisiä palvelutuotteita käyttäjälähtöisesti. Opiskelija toimii tiimissä vetovastuullisessa roolissa, sekä viestii ja dokumentoi etenemistä kehittämistehtävässä monikanavaisesti ja ammattimaisesti.