Non-stop
Course name Strength of materials I
Course date 08.01.2023 - 31.07.2023
Institution Satakunta University of Applied Sciences
Course language Finnish
Credits 5 ECTS credit

Field Technology HUB
Teacher Teemu Santanen
Email
Available for open UAS Chargeable
Level Bachelor

Queries related to enrolment practices
Enrolment period 21.11.2022 - 09.06.2023
Implementation plan
Enrol
OPEN UAS Enrolment
Course enrolment info

Strength of materials I

08.01.2023 - 31.07.2023

Course description

Tavoitteet

Opiskelija ymmärtää plastisuusteorian perusteet ja stabiiliusilmiöt ja staattisesti määräämättömän rakenteen ratkaisuperiaatteet. Syntyvän osaamisen luokitus: edistynyt osaaminen.

 

Sisältö

Lujuusopin peruskäsitteet ja rakenteiden mitoitusmenetelmien perusteet. Erilaiset materiaalimallit. Normaalijännitys ja normaalijännityksen aiheuttama muodonmuutos. Jännitys-venymäpiirros, Hooken laki. Rakenteen veto- ja puristusmitoitus. Puhdas leikkausjännitys ja sen aiheuttama muodonmuutos. Rakenteen leikkausmitoitus. Taivutusjännitykset ja taivutuksen aiheuttama muodonmuutos. Sauvarakenteen taivutusmitoitus. Leikkausjännitys taivutuksen yhteydessä ja sen aiheuttama muodonmuutos. Yhdistetyt jännitykset yksinkertaisissa tapauksissa. Stabiiliusilmiöt ja nurjahdusmitoitus. Plastisuusteorian perusteet. Staattisesti määräämättömän rakenteen erityispiirteet.

Prerequisites

Esitietovaatimukset: Statiikka.

Assessment criteria

Arviointiasteikko 1-5.

Course way of working and time table

Omaehtoinen työ kotona sisältäen kokeisiin valmistautumisen, yhteensä 133 h. Opintojaksolla suoritetaan 3-6 koetta Moodlessa.

Course additional info

Opintojakson suorittaminen edellyttää SAMK-tunnusten rekisteröintiä ja student.samk -sähköpostitilin käyttöönottoa. SAMK-tunnusten rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Course enrolment info

Tälle nonstop-opintojaksolle pääsee kaikki ilmoittautuneet mukaan. Nonstop-opintojaksojen ilmoittautumisten käsittelyaika on kaksi viikkoa. Joulu- tai kesätauolla (heinäkuu) ilmoittautumisia ei käsitellä. SAMK-tunnusten rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Ilmoittautumisestasi saat automaattisen vahvistusviestin e-lomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tarkistathan myös roskapostikansiosi.