Non-stop
Course name Wellbeing and services from nature: Green Care and Blue Care
Course date 09.01.2023 - 30.11.2023
Institution Satakunta University of Applied Sciences
Course language Finnish
Credits 5 ECTS credit

Field 4everyone HUB
Teacher Maarika Iijolainen
Email
Available for open UAS No
Level Bachelor

Queries related to enrolment practices
Enrolment period 14.08.2023 - 15.09.2023
Implementation plan
Enrol
Course enrolment info

Wellbeing and services from nature: Green Care and Blue Care

09.01.2023 - 30.11.2023

Course description

Tavoitteet

Osaaminen: Opiskelija tunnistaa luonnon hyvinvointivaikutuksia ja ymmärtää luontosuhteen merkityksen. Opiskelija määrittelee käsitteet Green Care ja Blue Care. Opiskelija nimeää luontoon perustuvia toimintamuotoja ja analysoi Green Care -palveluille soveltuja toimintaympäristöjä. Opiskelija tarkastelee Green Care -palveluiden asiakasryhmiä ja asiakastarpeita ja tutkii laadukkaan Green Care -palvelun peruselementtejä ja -edellytyksiä sekä laadunhallinnan työkaluja. Opiskelija tarkastelee vesiluonnon hyödyntämismahdollisuuksia hyvinvointipalveluissa. Opiskelija suunnittelee eri asiakasryhmien tarpeisiin soveltuvia luontolähtöisiä hyvinvointipalveluita.

Syntyvän osaamisen luokitus: Perusosaaminen, ei ennakko-opintoja.

Sisältö

Käsiteltävät asiat: Luonnon hyvinvointivaikutukset: luontosuhde, Green Care ja Blue Care, Green Care -palveluiden peruselementit ja -edellytykset, luontoon perustuvat toimintamuodot ja -ympäristöt, Green Care -palveluiden asiakasryhmät ja asiakastarpeet, alan itsesääntely ja laatumerkit, laadukas Green Care -palvelu, vesiluonnon mahdollisuudet hyvinvointipalveluissa, luontolähtöisten hyvinvointipalveluiden suunnittelu

 

Assessment criteria

1-5.

Course way of working and time table

Opintojakso toteutetaan kokonaan verkossa. Opintojakso sisältää viisi yksilötehtävää. Opintojakso on avoinna opiskelijoille 10.1.2023 – 30.11.2023 ja sen voi aloittaa ja suorittaa omassa tahdissa tuolla aikavälillä. Opintojakson tehtävät arvioidaan viisi kertaa vuodessa seuraavasti: 30.3.mennessä palautetut tehtävät/ 30.5. mennessä palautetut tehtävät / 31.7. mennessä palautetut tehtävät/ 30.9. mennessä palautetut tehtävät / 30.11. mennessä palautetut tehtävät. Arviointiaika on kolme työviikkoa ja se alkaa kyseisestä deadlinestä. Viimeinen mahdollinen tehtävien palautuspäivä on 30.11.2023, eikä sen jälkeen enää voi palauttaa tehtäviä ilman erillistä pyyntöä opettajille.

Course additional info

Opintojakson suorittaminen edellyttää SAMK-ID:n rekisteröintiä ja student.samk -sähköpostitilin käyttöönottoa. SAMK-ID:n rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Course enrolment info

Tälle nonstop-opintojaksolle on rajattu määrä paikkoja. E-lomakkeen ilmoittaudun -osiossa näet, onko opintojaksolle paikkoja jäljellä. Jos paikat ovat täynnä, alasvetovalikossa näkyy opintojakson nimen perässä suluissa varasija + nro (esim. varasija 1).

Ilmoittautumisestasi saat automaattisen vahvistusviestin e-lomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tarkistathan myös roskapostikansiosi.

Nonstop-opintojaksojen ilmoittautumisten käsittelyaika on kaksi viikkoa. Joulu- tai kesätauolla (heinäkuu) ilmoittautumisia ei käsitellä. SAMK-ID:n rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.