Non-stop
Course name Radiation and Radiation Safety
Course date 02.01.2023 - 30.06.2023
Institution Satakunta University of Applied Sciences
Course language Finnish
Credits 5 ECTS credit

Field Health and Wellbeing HUB, Technology HUB
Teacher Jarmo Hautaniemi
Email
Available for open UAS Chargeable
Level Bachelor

Queries related to enrolment practices
Enrolment period 21.11.2022 - 30.05.2023
Implementation plan
Enrol
OPEN UAS Enrolment
Course enrolment info

Radiation and Radiation Safety

02.01.2023 - 30.06.2023

Course description

Tavoitteet

Opiskelija tunnistaa tärkeimmät säteilylajit, niiden ominaisuudet ja vuorovaikutukset materian kanssa. Opiskelija tietää miten suojautua auringon UV- säteilyltä, on perehtynyt matkapuhelimien käytön vaikutuksiin kehoon ja miten niitä vaikutuksia voi vähentää, tunnistaa yleisimpien kodintekniikassa käytettävien laitteiden säteilyvaikutukset, tietää sähkövoimalinjojen vaikutukset, tietää elintarvikkeiden sisältämät säteilyannokset. Opiskelija on perehtynyt ohjeisiin, miten käyttäytyä säteilyonnettomuuden sattuessa. Opiskelija tietää, miten säteilyä voi hyödyntää teollisuudessa ja lääketieteessä.

Sisältö

Säteilylajit, niiden ominaisuudet ja vuorovaikutus materian kanssa. UV-säteily, radon ja kosminen säteily. Matkapuhelimien ja tukiasemien aiheuttamat vaikutukset. Kodinkoneiden vaikutus säteilyyn ja kenttiin. Sähkölinjojen muodostamat kentät. Laser- säteily. Elintarvikkeista saatava säteily. Ydinvoimalan aiheuttama säteily. Säteilyn käyttö lääketieteessä ja teollisuudessa.

Assessment criteria

Hyväksytty/Hylätty.

Course way of working and time table

Tämä on nonstop-toteutus. Opiskelija voi edetä omaan tahtiin.

Opiskelija tekee harjoitustehtävät, jonka jälkeen oikeus osallistua lopputenttiin.

Course additional info

Opintojakson suorittaminen edellyttää SAMK-tunnusten rekisteröintiä ja student.samk -sähköpostitilin käyttöönottoa. SAMK-tunnusten rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Course enrolment info

Tälle nonstop-opintojaksolle pääsee kaikki ilmoittautuneet mukaan. Nonstop-opintojaksojen ilmoittautumisten käsittelyaika on kaksi viikkoa. Joulu- tai kesätauolla (heinäkuu) ilmoittautumisia ei käsitellä. SAMK-tunnusten rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Ilmoittautumisestasi saat automaattisen vahvistusviestin e-lomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tarkistathan myös roskapostikansiosi.