Tavoitteena on, että opiskelija -osaa viestiä yleisellä tasolla säteilyn lääketieteellisestä altistuksesta, työperäisestä altistuksesta ja väestön altistuksesta sekä tulkita säteilyriskejä -osaa viestiä säteilyaltistuksen laadusta ja suuruudesta päivittäisessä työssä sekä tulkita säteilyriskejä -ymmärtää yleiset säteilysuojeluperiaatteet ja osaa soveltaa niitä käytännössä -osaa käyttää työntekijän suojelun optimointiin tarkoitettuja menettelyjä.
Sisältö:
-säteilyfysiikka ja säteilybiologia -säteilysuojelu lääketieteellisessä altistuksessa -työntekijän ja väestön säteilysuojelu -kuvantamistutkimusten perusteita.
Verkko-opinto, itsenäinen työskentely. Opintojakso on tarkoitettu terveysalan opiskelijoille ja avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoille (esim. sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja-, kätilö, ensihoitaja, lähihoitaja), jotka voivat työssään altistua ionisoivalle säteilylle.
Sosiaali- ja terveysministeriön asetus ionisoivasta säteilystä 1044/2018 mukaan säteilyn lääketieteelliseen käyttöön osallistuvalla työntekijällä on oltava tehtävänsä edellyttämät tiedot, taidot ja osaaminen säteilyfysiikassa, säteilybiologiassa ja säteilysuojelussa. Opintojakso täyttää STM:n asetuksen ionisoivasta säteilystä liitteen 4 mukaiset osaamisvaatimukset.
Opintojaksolle hyväksytään opiskelijat ilmoittautumisjärjestyksessä.
Ilmoittautumisessa on käytettävä oman ammattikorkeakoulun sähköpostiosoitetta.
TAMKin omat opiskelijat ilmoittautuvat TAMKin opintojaksoille Pakin kautta.