Fall | Full
Course name Pollutants in indoor air and health impacts
Course date 01.09.2022 - 20.11.2022
Institution XAMK University of Applied Sciences
Course language Finnish
Credits 5 ECTS credit

Field Technology HUB
Teacher Xamkin lehtori
Email
Available for open UAS Chargeable
Level Bachelor

Queries related to enrolment practices
Enrolment period 15.08.2022 - 28.08.2022
Implementation plan

Pollutants in indoor air and health impacts

01.09.2022 - 20.11.2022

Course description

Tavoitteet: Osaat kuvata sisäilman biologiset ja kemialliset epäpuhtaudet, niiden lähteet ja terveysvaikutukset. Osaat hahmottaa eri epäpuhtauksien merkityksen sisäilman laadun yhtenä tekijänä huomioiden rakennusten käyttötarkoitus ja rakenneosat. Osaat valita eri tilanteisiin sopivat näytteenotto- ja analyysimenetelmät, tulkita analyysitulokset ja arvioida niiden luotettavuutta. Sisältö: Mitkä ovat tärkeimmät mikrobiologiset sisäympäristötekijät? Mitkä ovat mikrobien terveysvaikutukset? Mitkä ovat yleisesti käytössä olevat mikrobien tutkimus- ja analyysimenetelmät? Mitkä ovat tärkeimmät kemialliset sisäympäristötekijät? Mitkä ovat yleisesti käytössä olevat kemiallisten tekijöiden tutkimus- ja analyysimenetelmät? Mitä tekijöitä tulee huomioida tulosten tulkinnassa?

Assessment criteria

  • Arviointiasteikko

    Hyväksytty/Hylätty

    Arviointi perustuu oppimistehtäviin.

Course way of working and time table

Pääosan opintojakson tehtävistä voit suorittaa oman aikataulusi mukaisesti, kuitenkin siten, että osa tehtävistä avautuu vasta opintojakson puolessa välissä. Opintojaksoon kuuluu myös 3-4 verkkotapaamista (vapaaehtoisia).

Course info

Opiskelumateriaali:

1. Learnissa oleva materiaali 2. ns. asumisterveysasetus (545/2015) 1-5 §, 14-19 §, 20 §. 3. Asumisterveysasetuksen soveltamisohje, osasta I luku 1 (yleiset säännökset) ja osat III ja IV kokonaan (Valvira, 2016). 4. Rakennusten kosteus ja sisäilmatekninen kuntotutkimus, YO 2016, Ympäristöministeriö, luku 6: Mikrobikasvu – ja vauriot rakenteissa sekä luvut 3.2.3, 3.6.2. – 3.7.2.