Non-stop
Course name Statics
Course date 01.09.2022 - 31.08.2023
Institution Oulu University of Applied Sciences
Course language Finnish
Credits 5 ECTS credit

Field Technology HUB
Teacher Ville Salmi
Email
Available for open UAS Chargeable
Level Bachelor

Queries related to enrolment practices
Enrolment period 15.08.2022 - 31.05.2023
Implementation plan
Enrol
OPEN UAS Enrolment
Course enrolment info

Statics

01.09.2022 - 31.08.2023

Course description

Sisältö

Tasapaino 1. Partikkelin tasapaino 2- ja 3-ulotteisessa tilanteessa 2. Momentti ja jäykän kappaleen tasapaino Jäykän kappaleen rasitukset ja rasituskuviot 2-ulotteisissa tilanteissa 3. Tasoristikot, palkkirakenteet, normaalivoima 4. Leikkausvoiman ja taivutusmomentin laskeminen ja kuvaajien piirtäminen

Tavoitteet Opiskelija osaa muodostaa todellista tilannetta yksinkertaistavan vapaakappalekuvan. Opiskelija osaa vapaakappalekuvan pohjalta muodostaa tasapainoyhtälöt ja ratkaista yhtälöistä tukivoimat. Opiskelija osaa laskea jäykän kappaleen leikkausten rasituksia yksinkertaisissa tilanteissa.

 

Prerequisites

Esitietovaatimukset: Matematiikan ja fysiikan perusteet: Newtonin lait, lineaarisen yhtälön ja yhtälöryhmän ratkaisu, suorakulmaisen kolmion geometria, vektoreiden peruslaskutoimitukset (vektorilaskennan perusteet on mahdollista kerrata videoiden ja tehtävien avulla myös kurssin alussa).

Linkin takana on mallitehtäviä, joiden avulla voit arvioida esitietojesi riittävyyden (pdf).

Assessment criteria

Arviointiasteikko: 0-5.

Tyydyttävä (1-2): Opiskelija ymmärtää tasapainoehtojen ja rasitusten laskemisen idean ja osaa laskea perustason tasapainotehtäviä.

Hyvä (3-4): Opiskelija osaa laskea 2-ulotteisessa tilanteessa tukireaktiot ja hallitsee rasitusten laskemisen perustason tehtävissä.

Kiitettävä (5): Opiskelija osaa laskea ja piirtää rasituskuvioita 2-ulotteisessa tilanteessa. Opiskelija osaa 3-ulotteisen tilanteen tukireaktioiden laskennan periaatteet.

Course way of working and time table

Nonstop-toteutus, jonka voi suorittaa omaan tahtiin. Oppimateriaali koostuu Moodlessa olevista materiaaleista (opetusvideoita, harjoitustehtäviä, pakollisia tehtäviä ja Moodle-tentit (4kpl)). Tämän lisäksi noin joka toinen viikko on etäsessio, jossa on tarvittaessa mahdollisuus kysyä opettajalta kaikkea mahdollista. Kurssin sisältö on jaettu neljään osaan, jotka suoritetaan järjestyksessä.

Course info

Varmistathan ennakkoon koulutusohjelmasi tutkintovastaavalta tms. hyväksytäänkö Moodle-tentit suoritustavaksi.

Linkin takana kevään 2022 kurssin tallenteet, johon tämä nonstop-toteutus isolta osin perustuu.

Course additional info

Opintojaksolle ilmoittautuneet saavat lisätiedot ilmoittautumisen vahvistusviestissä (tarkistathan myös roskapostin).

Course enrolment info

Opintojakso on maksuton läsnäoleville tutkinto-opiskelijoille, avoimen amk:n polkuopiskelijoille sekä ammatillisten opettajakorkeakoulujen opiskelijoille ja vaihto-opiskelijoille. Linkki lomakkeelle löytyy tämän sivun yläosasta (“Ilmoittaudu”). Ilmoittautumisessa on käytettävä oman ammattikorkeakoulun sähköpostiosoitetta.

Huom. Oamkin omat opiskelijat ilmoittautuvat Peppi-järjestelmän kautta.

Avoimen AMK:n yksittäisiä opintojaksoja suorittaville opiskelijoille opintojakso on maksullinen (15 €/opintopiste). Maksulliselle opintojaksolle ilmoittaudutaan avoimen ammattikorkeakoulun sivujen kautta (linkki “AVOIN AMK ilmoittautuminen” sivun yläosassa.)