Non-stop
Course name Business Mathematics
Course date 09.01.2023 - 15.07.2023
Institution Satakunta University of Applied Sciences
Course language Finnish
Credits 5 ECTS credit

Field Business HUB
Teacher Joonas Savolainen
Email
Available for open UAS No
Level Bachelor

Queries related to enrolment practices
Enrolment period 21.11.2022 - 09.06.2023
Implementation plan
Enrol
Course enrolment info

Business Mathematics

09.01.2023 - 15.07.2023

Course description

Tavoitteet

Prosenttilaskujen, siihen liittyvien käsitteiden ja niiden sovellusten osaaminen käytännössä. Yhtälöiden ratkaisut taloudellisissa asioissa. Indeksien käytön periaatteet talouden seurannassa, Excelin peruslaskutoimitusten hallinta ja kaavojen muodostamisen periaatteet sekä mallintaminen ja mallien hyödyntäminen ongelmanratkaisuissa. Hinnoittelu, yksinkertaisen korkoperiaatteen soveltaminen käytännön tilanteissa. Koronkorkoperiaatteen ja jaksollisten suoritusten soveltaminen käytännön tilanteissa. Lainalaskelmien käytön osaaminen.

Sisältö

Prosenttilaskut, Excel-mallinnus ja sovellus, hinnoittelu, korko, koronkorko, indeksit ja lainalaskelma.

Prerequisites

Opintojaksossa pärjääminen vaatii matemaattisia perustaitoja, sekä excelin perustaitoja.

Assessment criteria

Arviointiasteikko 1-5.

Course way of working and time table

Opintojakso etenee opiskelijakohtaisesti, eli jokainen opiskelija etenee omaan tahtiin. Ennen tenttiä opiskelijan on suoritettava hyväksytysti harjoitus-sarjojen tehtävät.

Course additional info

Opintojakson suorittaminen edellyttää SAMK-tunnusten rekisteröintiä ja student.samk -sähköpostitilin käyttöönottoa. SAMK-tunnusten rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Course enrolment info

Tälle nonstop-opintojaksolle pääsee kaikki ilmoittautuneet mukaan. Nonstop-opintojaksojen ilmoittautumisten käsittelyaika on kaksi viikkoa. Joulu- tai kesätauolla (heinäkuu) ilmoittautumisia ei käsitellä. SAMK-tunnusten rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Ilmoittautumisestasi saat automaattisen vahvistusviestin e-lomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tarkistathan myös roskapostikansiosi.