Erityisruokavaliot

-
5 ECTS

Hub:  4everyone, Hospitality Management, Health and Wellbeing

Course language: 
Course description: 

Onko erityisruokavalio-osaamisesi työelämän ja ammattitaitosi kannalta riittävää? Opintojaksolla opiskellaan ravitsemussuositusten näkökulmasta eri erityisruokavalioita ja tutustutaan niiden käytännön toteutukseen. Käsiteltäviä ruokavalioita ovat mm. maidoton ja vehnätön ruokavalio, keliakia sekä erilaiset vegaaniruokavaliot. Myös vatsa- ja suolisto-oireiden hoitoon käytettyä FODMAP – ruokavaliota avataan. Keskeisiä kysymyksiä ovat: kuka hyötyy erityisruokavalioista ja milloin niitä tulee noudattaa terveydellisistä syistä? Miten ruokavaliot toteutetaan ja kuinka riittävä ravintoaineiden saanti turvataan eri ruokavalioissa?

Osaamistavoitteet:

Opiskelija osaa tunnistaa keskeisimpien erikoisruokavalioiden erityispiirteet.
Opiskelija osaa keskeisimpien erikoisruokavalioiden käytännön toteutuksen ruoka- ja elintarviketasolla.

Opiskelija osaa huomioida terveellisen kokonaisravitsemuksen toteutumisen erilaisissa yleisimmissä erikoisruokavalioissa.

Keskeinen sisältö:

Yleisimmät erityisruokavaliot
Erityisruokavalioiden käytännön toteutus ruoka-ainetasolla

Terveellisen kokonaisravitsemuksen hahmottaminen erilaisissa erityisruokavaliossa, mm. ravintoaineiden täydennystarpeet.

Working methods and scheduling: 

100 % verkkokurssi (Moodle)

Assessment: 

Verkkotehtävien tekeminen annettujen ohjeiden mukaisesti ja niiden palauttaminen Moodeen annetussa ajassa.

Arviointiasteikko: S/0 (hyväksytty/hylätty)

Earlier education: 

Suositus: Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014

Teacher(s): Sari Aalto
Email: sari.aalto@savonia.fi
Queries related to enrollment practices: campusonline@savonia.fi


Enrolment date: 26.08.2019 - 09.09.2019
Date: 16.09.2019 - 30.11.2019
COURSE FULL