Excel-perusteet

-
3 ECTS

Hub:  Office, Tekniikan ja liikenteen ala

Course language: 
Course description: 

Tavoitteet
Excel on uskomattoman tehokas työkalu suurten tietomäärien käsittelyyn. Sen avulla voidaan myös tehdä yksinkertaisia laskutoimituksia ja seurata monenlaisia tietoja. Excelin ominaisuuksien hyödyntäminen alkaa soluruudukosta. Kun avaat Excelin, avautuu eteesi sarakkeita (=columns) ja rivejä (=rows). Jokaista muodostuvaa pikku laatikkoa kutsutaan soluksi (=cell). Solut voivat sisältää lukuja, tekstiä tai kaavoja. Tiedot lisätään soluihin ja ryhmitellään riveille ja sarakkeisiin. Tällä tavalla voidaan laskea yhteen arvoja, lajitella ja suodattaa tietoja ja luoda vaikuttavia kaavioita.

Sisältö
Tämä kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat ottamassa käyttöön Microsoft Office Excel 2013 -ohjelmaa tai ovat ohjelmaa jo jonkin verran käyttäneet. Kurssin tavoitteena on oppia MS Excel-ohjelman peruskäyttö. Kurssilla käydään läpi mm. kaavojen luominen, taulukoiden linkittäminen, kaavioiden luominen ja muotoilu.

Working methods and scheduling: Kurssi on 100% itsenäisesti verkonkautta suoritettava kurssi joten opiskelija voi suorittaa sen täysin itsenäisesti omaan tahtiinsa itselle sopivana ajankohtana.
Assessment: 
Hyväksytty/Hylätty
Info: Kurssi toteutetaan Metropolian Moodle-ympäristössä.
Teacher(s): Tapio Wikström
Email: tapio.wikstrom@metropolia.fi
Queries related to enrollment practices: virve.prami@metropolia.fi


Enrolment date: 18.11.2019 - 31.12.2020
Date: 18.11.2019 - 31.12.2020