Non-stop
Kursnamn Avoimet robotiikka-alustat 5 op, nonstop
Kursdatum 01.01.2022 - 31.12.2022
Yrkeshögskolan Satakunnan ammattikorkeakoulu
Kursens språk Finska
Studiepoäng 5 SP

Bransch Teknologi HUB
Lärare Toni Aaltonen
Email
För öppna YH studenter Nej
Nivå YH

Frågor relaterade till registreringspraxis
Anmälningstid 22.11.2021 - 30.11.2022
Kursförverkligande
Anmälning
Anmälningsinformation

Avoimet robotiikka-alustat 5 op, nonstop

01.01.2022 - 31.12.2022

Beskrivning

Sisältö: Linux ja virtualisointi. Python-kieli robotiikassa. XML-määrittelytiedostot ROS- ja gazebo-simulaatioissa. GIT-versionhallinnan perusteet. ROSin käyttökohteet erilaisessa robotiikassa. Ohjausalgoritmit. Anturi-datan käyttö ja suodatus.

Tavoitteet: Opiskelija osaa Linux-käyttöjärjestelmän keskeiset komennot. Hän ymmärtää avoimen Robot operating system, ROS-järjestelmän, rakenteen ja työkalut. Opiskelija osaa tulkita ROS-ohjelmistokokonaisuuden osat ja diagnosoida viestintää ROS-järjestelmässä, sekä selvittää ohjelmiston yhteensopivuusongelmia. Harjoitustöissä opiskelija oppii suunnittelemaan ja toteuttamaan robotiikan ohjauksia, sekä tutustuu erilaisiin ohjausalgoritmeihin ja ympäristön havainnointiin käytettyihin antureihin ja niiden simulointiin.

Förkunskapskrav

Edeltävä osaaminen: robotiikka ja robotiikan laboraatiot.

Arbetsformer och schemaläggning

Nonstop-toteutus, jonka voi suorittaa omaan tahtiin, Moodlessa videoidut luento materiaalit, sekä harjoituksia ja tenttejä, tämän lisäksi on teams-luentoja, joissa käydään opiskelijoiden ongelmia läpi, ja opitaan ongemaratkaisua.

Info

Käytettävät ohjelmistot:

ROS, Python, Vscode, Ubuntu, Gazebo.

Mer information

Opintojakson suorittaminen edellyttää SAMK-tunnusten rekisteröintiä ja student.samk -sähköpostitilin käyttöönottoa. SAMK-tunnusten rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Anmälningsinformation

Tälle opintojaksolle on rajattu määrä paikkoja. E-lomakkeen ilmoittaudun -osiossa näet, onko opintojaksolle paikkoja jäljellä. Jos paikat ovat täynnä, alasvetovalikossa näkyy opintojakson nimen perässä suluissa varasija + nro (esim. varasija 1). Nonstop-opintojaksojen ilmoittautumisten käsittelyaika on kaksi viikkoa. Joulutauolla (20.12.2021–9.1.2022) ilmoittautumisia ei käsitellä. SAMK-tunnusten rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Ilmoittautumisestasi saat automaattisen vahvistusviestin e-lomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tarkistathan myös roskapostikansiosi.