Non-stop
Kursnamn Erityisruokavaliot
Kursdatum 01.02.2022 - 30.11.2022
Yrkeshögskolan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Kursens språk Finska
Studiepoäng 5 SP

Bransch HUBBEN för alla, Turism och kosthåll HUB
Lärare Xamkin lehtori
Email
För öppna YH studenter Avgiftsfri
Nivå YH

Frågor relaterade till registreringspraxis
Anmälningstid 22.11.2021 - 02.10.2022
Kursförverkligande
Anmälning
ÖPPNA YH anmälning

Erityisruokavaliot

01.02.2022 - 30.11.2022

Beskrivning

Tavoitteet: Tavoitteen on oppia suunnittelemaan ja toteuttamaan erityisruokavaliota noudattavan ruokailuun ja ruokavalion toteuttamiseen liittyviä tarpeita ravitsemussuositusten mukaisesti eri kohderyhmille (lapset, työikäiset, ikääntyneet) ja eri toimintaympäristöissä (koti, hoitolaitos, ravintola). Tavoitteena on oppia erityisruokavalioiden taustalla olevat syyt, ruokarajoitukset, ravitsemukselliset riskit ja ruokavalioon soveltuvien elintarvikkeiden käyttöä täysipainoisen ravitsemuksen toteuttamisessa ympäristövastuullisuus huomioiden. Lisäksi opiskellaan ruokavalioiden toteuttamista turvallisesti ja viestinnän näkökulmasta. Sisältö: Allergiat ja intoleranssiruokavaliot (mm. laktoosi-intoleranssi) Kasvisruokavaliot ja kasviproteiinien käyttö Keliakia ja gluteiinittomat ruokavaliot Herkän vatsan ja suolistosairauksien ruokavaliot (Fod Map) Viestintä ja turvallisuus

Förkunskapskrav

Perustietämys ravitsemuksesta.

Bedömningskriterier

Arviointiasteikko: 1 – 5

• Opintojaksolla on oppimistehtäviä ja oppimista varmistavia verkkotenttejä. • Opintoihin sisältyy 1 op laajuinen vertaisarvioitava case-tehtävä • Arvosana muodostuu arvoioitavan case tehtävän ja verkkotenttien keskiarvon perusteella.

Arbetsformer och schemaläggning

Opintojakson suorittamiseen on laadittu suositusaikataulu, mutta opinnoissa voi edetä omaan tahtiin.

Materiaali on pääosin Learnin alustalla sähköisinä linkkeinä, tallennettuina verkkoluentoina, e-kirjoina ja artikkeleina. Muu opiskelussa käytettävä kirjallisuus ilmoitetaan opintojakson alkaessa.

Info

Nonstop aloitus, opiskelijoilla on mahdollista aloittaa opinnot 1.2.2022 alkaen. Suoritusaika 2 kk.

Ei sisäänottoa heinäkuussa.