Tavoitteet: Opiskelija syventää osaamistaan tuotantoeläinten biologiasta, ravitsemuksesta ja aineenvaihdunnasta ja osaa soveltaa tietojaan tuotannon, terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta. Sisältö: Ravintoaineiden kemialliset ominaisuudet ja niiden merkitys ravitsemukselle, ruoansulatuksen ja ruoansulatuskanavan fysiologia ja mikrobiologia, aineenvaihdunta ja sen säätely, ravintoaineiden käyttö tuotantoon, etologia ja sen merkitys terveyden ja hyvinvoinnin hallinnalle (esimerkkejä eläinlajeittain), immunologia, terveyden ylläpito ja sairastuminen.
Perustiedot kotieläintuotannosta.
Numeroarviointi 1-5.
Tyydyttävä (1-2):Opiskelija tunnistaa ja osaa määritellä ravitsemus- ja tuotantobiologisia käsitteitä ja antaa esimerkkejä niiden merkityksestä ja soveltamisesta eläinten ruokinnan, hoidon ja tuotannon suunnittelussa ja toteuttamisessa.
Hyvä (3-4): Opiskelija osaa selittää em. käsitteiden merkitystä ja osaa kuvata, miten teoriaa voi soveltaa käytännön suunnittelu- ja valintatilanteisiin. Hän osaa vertailla kotieläinten biologisia ominaisuuksia asiantuntijatasolla.
Kiitettävä (5): Opiskelija osaa perustella ravitsemus- ja tuotantobiologisten ilmiöiden merkitystä eri kotieläimillä. Hän pystyy arvioimaan sekä laajentamaan ja syventämään osaamistaan etsimällä itsenäisesti tietoa asiasta ja soveltamalla sitä käytännön esimerkkeihin.
Itsenäinen työskentely verkossa.
Tarvitaan normaalit toimisto-ohjelmat sekä mahdollisuus videon toistoon ja kuunteluun.
Lisätietoja campusonline@seamk.fi.