Kulttuuripolitiikka -opintojaksolla (linkki Humakin verkkokauppaan) opit tuntemaan kulttuurihallinnon ja politiikan rakenteiden ja instituutioiden toimintatavat sekä lainsäädännön.
Sisältö ja kohderyhmä
Opintojaksolla käsiteltäviä aiheita:
Suoritettuasi jakson kykenet argumentoimaan taiteen yhteiskunnallisesta merkittävyydestä ja pystyt kulttuuripoliittiseen vaikuttamiseen.
Opintojakso sopii kaikille, joita kiinnostavat yhteiskunnan rakenteet ja kulttuuripolitiikka- ja hallinto osana niitä sekä mahdollisuudet vaikuttaa kulttuuriasioihin.
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
Avoin kaikille. Ei edellytä aikaisempia kulttuurialan opintoja.
Opintojakso arvioidaan asteikolla 1-5. Suoritus edellyttää kaikkien yksittäisten tehtävien hyväksymistä (täydennettävä – suoritettu asteikon tehtävissä suoritettu ja 1- 5-asteikolla arvioitavissa tehtävissä vähintään 1).
Opintojakso toteutetaan kokonaan verkossa. Webinaarit tallennetaan, joten ne ovat katsottavissa myöhemmin.
Opintojakson webinaarit:
Opiskelijapalautetta
”Tehtävät on olleet monipuolisia. Mindmap ja muut visuaaliset tehtävät joskus tuovat jopa syvemmän oppimiskokemuksen kuin esseetehtävä.”
”Parasta on ollut hyvä sisältö, runsaat tehtävät ja mahdollisuus selkeään oman työn aikatauluttamiseen. Materiaalit tukivat hyvin aihetta, joka kiinnosti niin paljon että oli pakko ottaa tämä kurssi.”
”Monipuolinen kokonaisuus, monipuoliset tehtävät, kivaa pohtimista”
”Kurssin aikana opin kulttuurin julkisesta rahoituksesta, kulttuurin merkityksestä yhteiskunnalle ja kulttuuripolitiikasta yleisesti. Perehdyin kulttuuripolitiikkaan ja sain intoa lukea myös monia artikkeleita ja uutisia kulttuuriin liittyen. Kurssi avasi silmiäni asioille, joihin en ole ennen osannut edes kiinnittää huomiota.”
”Opintojakson mielenkiintoisimpia aiheita olivat mielestäni se, kuinka kulttuurihallinto toimii, ja mikä on valtion ja kunnan rooli kulttuuripalvelujen toteuttamisessa ja mitä vaikutusta lainsäädännöllä on kulttuuripalveluihimme. On ollut kiinnostavaa tutustua myös eri maiden kulttuuripolitiikkaan, ja siihen kuinka ne ovat erilaisia Suomeen verrattuna.”
Humakin ohjeita CampusOnline -opiskelijoille löydät Opiskelijan oppaasta.
Huom.! Mikäli kotikorkeakoulusi on HAMK, Turun AMK tai XAMK, käytä ristiinopiskelupalvelua (ripa). Lisätiedot ja tarkemmat ohjeet ilmoittautumiseen saat korkeakoulustasi.
Ripasta löydät tietoa myös CampusOnline-sivulta.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.