Non-stop
Kursnamn Lujuusoppi I, 5 op nonstop
Kursdatum 08.01.2023 - 31.07.2023
Yrkeshögskolan Satakunnan ammattikorkeakoulu
Kursens språk Finska
Studiepoäng 5 SP

Bransch Teknologi HUB
Lärare Teemu Santanen
Email
För öppna YH studenter Avgiftsbelagd
Nivå YH

Frågor relaterade till registreringspraxis
Anmälningstid 21.11.2022 - 09.06.2023
Kursförverkligande
Anmälning
ÖPPNA YH anmälning
Anmälningsinformation

Lujuusoppi I, 5 op nonstop

08.01.2023 - 31.07.2023

Beskrivning

Tavoitteet

Opiskelija ymmärtää plastisuusteorian perusteet ja stabiiliusilmiöt ja staattisesti määräämättömän rakenteen ratkaisuperiaatteet. Syntyvän osaamisen luokitus: edistynyt osaaminen.

 

Sisältö

Lujuusopin peruskäsitteet ja rakenteiden mitoitusmenetelmien perusteet. Erilaiset materiaalimallit. Normaalijännitys ja normaalijännityksen aiheuttama muodonmuutos. Jännitys-venymäpiirros, Hooken laki. Rakenteen veto- ja puristusmitoitus. Puhdas leikkausjännitys ja sen aiheuttama muodonmuutos. Rakenteen leikkausmitoitus. Taivutusjännitykset ja taivutuksen aiheuttama muodonmuutos. Sauvarakenteen taivutusmitoitus. Leikkausjännitys taivutuksen yhteydessä ja sen aiheuttama muodonmuutos. Yhdistetyt jännitykset yksinkertaisissa tapauksissa. Stabiiliusilmiöt ja nurjahdusmitoitus. Plastisuusteorian perusteet. Staattisesti määräämättömän rakenteen erityispiirteet.

Förkunskapskrav

Esitietovaatimukset: Statiikka.

Bedömningskriterier

Arviointiasteikko 1-5.

Arbetsformer och schemaläggning

Omaehtoinen työ kotona sisältäen kokeisiin valmistautumisen, yhteensä 133 h. Opintojaksolla suoritetaan 3-6 koetta Moodlessa.

Mer information

Opintojakson suorittaminen edellyttää SAMK-tunnusten rekisteröintiä ja student.samk -sähköpostitilin käyttöönottoa. SAMK-tunnusten rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Anmälningsinformation

Tälle nonstop-opintojaksolle pääsee kaikki ilmoittautuneet mukaan. Nonstop-opintojaksojen ilmoittautumisten käsittelyaika on kaksi viikkoa. Joulu- tai kesätauolla (heinäkuu) ilmoittautumisia ei käsitellä. SAMK-tunnusten rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Ilmoittautumisestasi saat automaattisen vahvistusviestin e-lomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tarkistathan myös roskapostikansiosi.