Non-stop
Kursnamn Lukupiiri
Kursdatum 31.08.2022 - 30.07.2023
Yrkeshögskolan Humanistinen ammattikorkeakoulu
Kursens språk Finska
Studiepoäng 5 SP

Bransch HUBBEN för alla, Humanistisk och pedagogisk HUB, Språk och kommunikation HUB, Kultur HUB, Hälsa och välmående HUB
Lärare Outi Kuvaja
Email
För öppna YH studenter Avgiftsbelagd
Nivå YH

Frågor relaterade till registreringspraxis
Anmälningstid 15.08.2022 - 22.05.2023
Anmälning
ÖPPNA YH anmälning
Anmälningsinformation

Lukupiiri

31.08.2022 - 30.07.2023

Beskrivning

Lukupiirin aikana sukelletaan lukemiseen ja kirjoihin eri tavoilla. Lukupiirissä tutustutaan kirjallisuuden tulkinnan keskeisiin käsitteisiin ja luetaan erilaisia tekstejä. Lukupiirissä analysoidaan niin runoa kuin novellia, keskustellaan lempikirjoista, esitellään mieluisia lukupaikkoja ja kirjoitetaan yhdestä kotimaisesta teoksesta lukupiiripäiväkirja. Teos valitaan annetusta kirjalistasta. Lukupiirissä pääset kokeilemaan myös kirjanselkärunon tekemistä ja tarkastelemaan itseäsi lukijana.

Opintojaksolla opitaan kirjallisuusanalyysin keskeisiä käsitteitä, kehitetään omaa lukutaitoa sekä harjoitellaan tekstien (romaani, novelli ja runo) analysointia. Opintojaksolla käsitellään erilaisia lukemisen tapoja, omaa lukutapaa sekä erilaisia kirjallisuustieteen käsitteitä. Lukupiirissä tarkastellaan myös yhteisöllistä lukemista, ja tutustutaan esimerkiksi kirjallisuuteen liittyviin podcasteihin, blogeihin ja videoihin valinnan mukaan. Opintojakson kirjalista on laadittu sellaiseksi, että se sopii monenlaisille lukijoille.

Lukupiiriin osallistuminen vaatii halua lukea ja kehittää omaa lukutaitoaan.

Tavoitteet: Opiskelija

  • tietää erilaisia lukemisen tapoja,
  • tietää kirjallisuuden lukemiseen ja tulkintaan liittyviä käsitteitä,
  • tietää kaunokirjallisuuden suuntauksia ja tyylejä.

Bedömningskriterier

Opintojakso arvioidaan asteikolla suoritettu-täydennettävä. Opintojakson hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan, että kaikki lukupiirin tehtävät on hyväksytysti suoritettu.

Arbetsformer och schemaläggning

Opintojakso suoritetaan verkossa itsenäisesti. Opintojaksolle voi ilmoittautua milloin vain toteutusaikana ja suorittaa omaan tahtiin toteutusaikana. Opintojaksolla perehdytään kirjallisuuden analysointiin eri tavoin. Lukupiiri suoritetaan itsenäisesti ja lukupiirin aikana luetaan yksi kotimainen teos annetusta kirjalistasta. Teoksen pohjalta kirjoitetaan ohjeiden mukainen lukupiiripäiväkirja. Lukupiirissä on erilaisia tehtäviä: luku-, kirjoitus- ja tulkintatehtäviä.

Mer information

Opiskelijapalautetta:

”Paljon erilaisia tehtäviä ja hyviä materiaaleja. Kiva, että joukossa oli ns. kevyempiäkin tehtäviä, kuten kirjanselkärunous. Pidin myös siitä, että kursissa oli tietynlaista yhteisöllisyyttä, kun sai lukea myös muiden verkkotekstejä. Hyvin rakennettu kokonaisuus”.

”Tehtävien erilaisuus on ollut parasta. Innostuin taas lukemisesta ja kirjoittamisesta. Kiitos kirjavinkeistä.”

”Lukeminen on ollut parasta. Ja muiden lempikirjoista lukeminen. Paljon tuli vinkkejä myös lukuinnon sytyttämiseen. Se on arvokasta, jota toivottavasti tulevaisuuden opettajana voin viedä omille opiskelijoilleni.”

”Upea mahdollisuus keskittyä johonkin aivan muuhun aiheeseen, kuin omat opinnot! Ihanaa, että oli kerrankin mahdollisuus tehdä aivan omaan tahtiin jotain. Silti tehtäviin oli saatu yhdistettyä yhteisöllisyyttä keskusteluilla ilman nihkeää pari- tai ryhmätyöskentelyä! Pelkkiä ruusuja kurssista! ”

”Hieno kurssi kaiken kaikkiaan. Tykkäsin, kun tässä oli paikoin kevyempää otetta, mutta sitten myös syvällisempää pohdintaa joutui tekemään. Parasta oli laululyriikoiden analysointi ja muiden tekstien lukeminen niiden tiimoilta.”

”Monipuolinen lähestyminen, kokonaan itsenäinen työskentely ja oman aikataulun laatimisen vapaus. En tarvinnut ohjaavalta opettajalta lisätietoja suorittamisen aikana, kaikki oli kerrottu kurssialueella selkeästi ja ymmärrettävästi.”

Anmälningsinformation

Non-stop-opintojaksoilla ilmoittautumiset käsitellään mahdollisimman pian, viimeistään kahden viikon kuluessa ilmoittautumisesta. Kun ilmoittautuminen on käsitelty, saat sähköpostitse kirjautumisohjeet Humakin järjestelmiin. Löydät opintojakson suoritusohjeet verkko-oppimisympäristöstä.

Humakin ohjeita CampusOnline -opiskelijoille löydät Opiskelijan oppaasta.