Opiskelija – Tietää suomalaisten päihteiden käytön historiaa ja tuntee suomalaisen päihdepolitiikan ja päihdehuollon historiallista kehitystä – Tuntee päihdehuollon keskeisen lainsäädännön – Tietää erilaisia päihteitä ja osaa kuvata niiden vaikutuksia. – Osaa kuvata riippuvuuden kehittymistä, erilaisia riippuvuuksia ja riippuvuuden ulottuvuuksia – Osaa arvioida omia asenteitaan suhteessa päihteisiin ja päihderiippuvuusongelmiin. – Tietää kuntoutumisprosessin vaiheet ja osaa ohjata asiakkaita/potilaita palvelujärjestelmässä.
Oppimateriaali on kaiken aikaa opiskelijoiden näkyvillä oppimisalustalla ja se on tarkoitus käydä läpi järjestyksessä osiosta 1 alkaen. Löydät opintojaksoon liittyvät oppimistehtävät Tehtävät-kansiosta. Kunkin oppimistehtävän viimeinen palautuspäivä on merkitty kalenteriin. Osa tehtävistä on keskustelutehtäviä ja ne tehdään niille varatulla aikavälillä. Opintojakson suorittaminen edellyttää aktiivista osallistumista keskusteluun.
Opintojakso on tarkoitettu ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijoille tai työelämässä toimiville, jotka työtehtävissään tarvitsevat päihdetietoutta.
Arviointiasteikko: Hyväksytty/Hylätty
Jatkuva arviointi. Esseevastauksissa edellytetään kirjallisen työn ohjeiden noudattamista. Lakitestin läpäisyraja on 6/10. Keskustelutehtävissä edellytetään aktiivista osallistumista omassa pienryhmässä.
Opintojakso toteutuu 100 % verkko-opintoina.
5 opintopistettä vastaa 135 tuntia opiskelijan työtä.
Oppimateriaali ja lisämateriaali löytyvät opintojakson itslearning-työtilasta.
Opiskelu tapahtuu itslearning-oppimisympäristössä, joka on Centrian käyttämä digitaalinen oppimisympäristö. Opiskelija tarvitsee tietokoneen ja toimivan verkkoyhteyden.
Paikkoja rajallinen määrä. Opintojakson täytyttyä varasijoille ei ole mahdollista jonottaa.