Non-stop
Kursnamn Säteily ja säteilyturvallisuus 5 op, nonstop
Kursdatum 02.01.2023 - 30.06.2023
Yrkeshögskolan Satakunnan ammattikorkeakoulu
Kursens språk Finska
Studiepoäng 5 SP

Bransch Hälsa och välmående HUB, Teknologi HUB
Lärare Jarmo Hautaniemi
Email
För öppna YH studenter Avgiftsbelagd
Nivå YH

Frågor relaterade till registreringspraxis
Anmälningstid 21.11.2022 - 30.05.2023
Kursförverkligande
Anmälning
ÖPPNA YH anmälning
Anmälningsinformation

Säteily ja säteilyturvallisuus 5 op, nonstop

02.01.2023 - 30.06.2023

Beskrivning

Tavoitteet

Opiskelija tunnistaa tärkeimmät säteilylajit, niiden ominaisuudet ja vuorovaikutukset materian kanssa. Opiskelija tietää miten suojautua auringon UV- säteilyltä, on perehtynyt matkapuhelimien käytön vaikutuksiin kehoon ja miten niitä vaikutuksia voi vähentää, tunnistaa yleisimpien kodintekniikassa käytettävien laitteiden säteilyvaikutukset, tietää sähkövoimalinjojen vaikutukset, tietää elintarvikkeiden sisältämät säteilyannokset. Opiskelija on perehtynyt ohjeisiin, miten käyttäytyä säteilyonnettomuuden sattuessa. Opiskelija tietää, miten säteilyä voi hyödyntää teollisuudessa ja lääketieteessä.

Sisältö

Säteilylajit, niiden ominaisuudet ja vuorovaikutus materian kanssa. UV-säteily, radon ja kosminen säteily. Matkapuhelimien ja tukiasemien aiheuttamat vaikutukset. Kodinkoneiden vaikutus säteilyyn ja kenttiin. Sähkölinjojen muodostamat kentät. Laser- säteily. Elintarvikkeista saatava säteily. Ydinvoimalan aiheuttama säteily. Säteilyn käyttö lääketieteessä ja teollisuudessa.

Bedömningskriterier

Hyväksytty/Hylätty.

Arbetsformer och schemaläggning

Tämä on nonstop-toteutus. Opiskelija voi edetä omaan tahtiin.

Opiskelija tekee harjoitustehtävät, jonka jälkeen oikeus osallistua lopputenttiin.

Mer information

Opintojakson suorittaminen edellyttää SAMK-tunnusten rekisteröintiä ja student.samk -sähköpostitilin käyttöönottoa. SAMK-tunnusten rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Anmälningsinformation

Tälle nonstop-opintojaksolle pääsee kaikki ilmoittautuneet mukaan. Nonstop-opintojaksojen ilmoittautumisten käsittelyaika on kaksi viikkoa. Joulu- tai kesätauolla (heinäkuu) ilmoittautumisia ei käsitellä. SAMK-tunnusten rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Ilmoittautumisestasi saat automaattisen vahvistusviestin e-lomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tarkistathan myös roskapostikansiosi.