Non-stop
Kursnamn Säteily ja säteilyturvallisuus 5 op, nonstop
Kursdatum 01.09.2022 - 31.12.2022
Yrkeshögskolan Satakunnan ammattikorkeakoulu
Kursens språk Finska
Studiepoäng 5 SP

Bransch HUBBEN för alla, Teknologi HUB
Lärare Jarmo Hautaniemi
Email
För öppna YH studenter Nej
Nivå YH

Frågor relaterade till registreringspraxis
Anmälningstid 15.08.2022 - 30.11.2022
Kursförverkligande
Anmälning
Anmälningsinformation

Säteily ja säteilyturvallisuus 5 op, nonstop

01.09.2022 - 31.12.2022

Beskrivning

Sisältö

Säteilylajit, niiden ominaisuudet ja vuorovaikutus materian kanssa. UV-säteily, radon ja kosminen säteily. Matkapuhelimien ja tukiasemien aiheuttamat vaikutukset. Kodinkoneiden vaikutus säteilyyn ja kenttiin. Sähkölinjojen muodostamat kentät. Laser- säteily. Elintarvikkeista saatava säteily. Ydinvoimalan aiheuttama säteily. Säteilyn käyttö lääketieteessä ja teollisuudessa.

Tavoitteet

Opiskelija tunnistaa tärkeimmät säteilylajit, niiden ominaisuudet ja vuorovaikutukset materian kanssa. Opiskelija tietää miten suojautua auringon UV- säteilyltä, on perehtynyt matkapuhelimien käytön vaikutuksiin kehoon ja miten niitä vaikutuksia voi vähentää, tunnistaa yleisimpien kodintekniikassa käytettävien laitteiden säteilyvaikutukset, tietää sähkövoimalinjojen vaikutukset, tietää elintarvikkeiden sisältämät säteilyannokset. Opiskelija on perehtynyt ohjeisiin, miten käyttäytyä säteilyonnettomuuden sattuessa. Opiskelija tietää, miten säteilyä voi hyödyntää teollisuudessa ja lääketieteessä.

Bedömningskriterier

Hyväksytty/Hylätty.

Arbetsformer och schemaläggning

Opiskelija voi edetä omaan tahtiin.

Mer information

Opintojakson suorittaminen edellyttää SAMK-tunnusten rekisteröintiä ja student.samk -sähköpostitilin käyttöä. SAMK-tunnusten rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Anmälningsinformation

Tälle nonstop-opintojaksolle pääsee kaikki ilmoittautuneet mukaan. Nonstop-opintojaksojen ilmoittautumisten käsittelyaika on kaksi viikkoa. Joulu- tai kesätauolla (heinäkuu) ilmoittautumisia ei käsitellä. SAMK-tunnusten rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Ilmoittautumisestasi saat automaattisen vahvistusviestin e-lomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tarkistathan myös roskapostikansiosi.