Våren
Kursnamn Seksuaalisuus eri ikäkausina
Kursdatum 16.01.2023 - 12.03.2023
Yrkeshögskolan Oulun ammattikorkeakoulu
Kursens språk Finska
Studiepoäng 5 SP

Bransch Hälsa och välmående HUB
Lärare Marja Kinisjärvi, Satu Rainto
Email
För öppna YH studenter Avgiftsbelagd
Nivå YH

Frågor relaterade till registreringspraxis
Anmälningstid 21.11.2022 - 08.01.2023
Kursförverkligande
Anmälning
ÖPPNA YH anmälning
Anmälningsinformation

Seksuaalisuus eri ikäkausina

16.01.2023 - 12.03.2023

Beskrivning

Tavoitteet:

Opiskelija 1. ymmärtää seksuaali- ja lisääntymisterveyden merkityksen yksilön elämänkaaressa 2. osaa määritellä seksuaalisuuden eri ulottuvuuksia. 3. osaa ohjata ja tukea perhettä, lasta ja nuorta seksuaalisessa kasvussa ja kehityksessä 4. osaa ohjata ja tukea naisen, miehen ja muunsukupuolisten seksuaalisuutta ja lisääntymisterveyttä. 5. osaa ohjata ja tukea ikääntyvää seksuaaliterveydessä. 6. osaa ottaa seksuaalisuuden puheeksi ja käyttää seksuaaliohjauksen työmenetelmiä.

Sisältö:

1. Lasten ja nuorten seksuaalisuuden tukeminen 1 op 2. Aikuisten seksuaaliterveyden tukeminen 1 op 3. Ikääntyvien seksuaalisuuden tukeminen 1 op 4. Seksuaaliohjaus eri elämäntilanteissa 2 op

Förkunskapskrav

Ensimmäisen vuoden opinnot ja/tai kokemus sosiaali- ja terveydenhuollon kentältä ennen tätä kurssia auttavat aiheen avautumista sekä auttavat arvioimaan seksuaaliterveyden haasteita paremmin.

Bedömningskriterier

Arviointiasteikko hyväksytty-hylätty.

Arbetsformer och schemaläggning

Opinnot toteutuvat verkko-opintoina 5 op, Moodle Verkko-opinnot: Itsenäinen työskentely, verkkokeskustelut ja tehtävät Yhteensä 5 eri tehtäväaluetta.

Opinnot alkavat vkolla 3 (16.1.2023). Opintojakso päättyy vkolla 10 (12.3.2023), jolloin kaikki tehtävät ja verkkokeskustelut tulee olla palautettuna Moodle-alustalle.

Opintojaksolle hyväksytyt saavat lisätiedot ilmoittautumisen vahvistusviestissä (tarkistathan myös roskapostin).

Anmälningsinformation

Ilmoittautuminen sähköisellä lomakkeella avautuu 21.11.2022 klo 8.00. Opintojakso on maksuton läsnäoleville tutkinto-opiskelijoille, avoimen amk:n polkuopiskelijoille sekä ammatillisten opettajakorkeakoulujen opiskelijoille ja vaihto-opiskelijoille. Linkki lomakkeelle löytyy tämän sivun yläosasta (”Ilmoittaudu”).

Huom. Oamkin omat opiskelijat ilmoittautuvat Peppi-järjestelmän kautta.

Avoimen AMK:n yksittäisiä opintojaksoja suorittaville opiskelijoille opintojakso on maksullinen (15 €/opintopiste). Maksulliselle opintojaksolle ilmoittaudutaan avoimen ammattikorkeakoulun sivujen kautta (linkki ”AVOIN AMK ilmoittautuminen” sivun yläosassa.)

Onnistuneen ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistusviestin, josta löydät lisätietoja sekä ohjeet opintojakson moodle-alustalle liittymiseen. Mikäli et saa vahvistusviestiä, tarkistathan myös roskapostikansion ja ota tarvittaessa yhteys osoitteeseen campusonline@oulu.fi