Non-stop
Kursnamn Talousmatematiikka 5 op, nonstop
Kursdatum 09.01.2023 - 15.07.2023
Yrkeshögskolan Satakunnan ammattikorkeakoulu
Kursens språk Finska
Studiepoäng 5 SP

Bransch Business HUB
Lärare Joonas Savolainen
Email
För öppna YH studenter Nej
Nivå YH

Frågor relaterade till registreringspraxis
Anmälningstid 21.11.2022 - 09.06.2023
Kursförverkligande
Anmälning
Anmälningsinformation

Talousmatematiikka 5 op, nonstop

09.01.2023 - 15.07.2023

Beskrivning

Tavoitteet

Prosenttilaskujen, siihen liittyvien käsitteiden ja niiden sovellusten osaaminen käytännössä. Yhtälöiden ratkaisut taloudellisissa asioissa. Indeksien käytön periaatteet talouden seurannassa, Excelin peruslaskutoimitusten hallinta ja kaavojen muodostamisen periaatteet sekä mallintaminen ja mallien hyödyntäminen ongelmanratkaisuissa. Hinnoittelu, yksinkertaisen korkoperiaatteen soveltaminen käytännön tilanteissa. Koronkorkoperiaatteen ja jaksollisten suoritusten soveltaminen käytännön tilanteissa. Lainalaskelmien käytön osaaminen.

Sisältö

Prosenttilaskut, Excel-mallinnus ja sovellus, hinnoittelu, korko, koronkorko, indeksit ja lainalaskelma.

Förkunskapskrav

Opintojaksossa pärjääminen vaatii matemaattisia perustaitoja, sekä excelin perustaitoja.

Bedömningskriterier

Arviointiasteikko 1-5.

Arbetsformer och schemaläggning

Opintojakso etenee opiskelijakohtaisesti, eli jokainen opiskelija etenee omaan tahtiin. Ennen tenttiä opiskelijan on suoritettava hyväksytysti harjoitus-sarjojen tehtävät.

Mer information

Opintojakson suorittaminen edellyttää SAMK-tunnusten rekisteröintiä ja student.samk -sähköpostitilin käyttöönottoa. SAMK-tunnusten rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Anmälningsinformation

Tälle nonstop-opintojaksolle pääsee kaikki ilmoittautuneet mukaan. Nonstop-opintojaksojen ilmoittautumisten käsittelyaika on kaksi viikkoa. Joulu- tai kesätauolla (heinäkuu) ilmoittautumisia ei käsitellä. SAMK-tunnusten rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Ilmoittautumisestasi saat automaattisen vahvistusviestin e-lomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tarkistathan myös roskapostikansiosi.