Hösten
Kursnamn Toiminnan vaatimusten tarkastelua (nonstop)
Kursdatum 26.08.2024 - 31.12.2024
Yrkeshögskolan Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Kursens språk Finska
Studiepoäng 1 SP

Bransch Hälsa och välmående HUB
Lärare Tanja Hilli-Harju
Email
För öppna YH studenter Avgiftsbelagd
Nivå YH

Frågor relaterade till registreringspraxis
Anmälningstid 01.08.2024 - 01.12.2024
Kursförverkligande
Anmälning
ÖPPNA YH anmälning
Anmälningsinformation

Toiminnan vaatimusten tarkastelua (nonstop)

26.08.2024 - 31.12.2024

Beskrivning

Tällä opintojaksolla käsitellään arjen toimintojen analysointia, joka on toimintaterapeutin ammatilliseen harkintaan liittyvää perusosaamista. Toimintaterapeutti ymmärtää toimintaa analysoimalla, mitä arjen toiminta vaatii yksilöltä ja ympäristöltä. Toimintaa voi tarkastella myös monelta eri tasolta. Toiminnan analyysi on toimintaterapiassa tärkeä työkalu niin toimintakyvyn arvioinnissa kuin intervention toteuttamisessakin. Opintojakson suoritettuasi ymmärrät toiminnan analysoinnin perusteita. Tällä opintojaksolla toiminnan analyysi perustuu lähteisiin Aota Framework 2020 ja Curtin, Egan ja Adams 2017 kirjaan (tarkemmat tiedot opintojakson materiaaleista).

Sisältö:

  • Termit toiminta (occupation) ja tekeminen (activity)
  • Toiminnan vaiheet
  • Toiminnan tasot
  • Toiminnan ja tekemisen vaateet (yksilön ja ympäristön näkökulmasta)

Förkunskapskrav

Bedömningskriterier

Hyväksytty / Hylätty

Arbetsformer och schemaläggning

Opintojakso toteutetaan Digicampuksen moodlessa, josta löydät myös opintojakson materiaalit ja tehtävät.

Opintojakson suorituksella on mahdollista hakea osahyväksilukua Jyväskylän ammattikorkeakoulun käytänteiden mukaisesti ST00CK15 Harjoittelu I: Asiakkaan kohtaaminen ja toimintaterapeutin työhön tutustuminen, 7 op -opintojaksosta.

Anmälningsinformation

Opintojaksolle voi ilmoittautua nonstop-periaatteella. Opintojakson voit suorittaa ajalla 26.8.-31.12.2024. Ilmoittautuminen päättyy 1.12.2024. Nonstop-opintojakson ilmoittautumiset käsitellään noin viikon sisällä ilmoittautumisen saapumisesta, n. viikosta 34/2024 alkaen.

Jos ammattikorkeakoulusi käyttää ristiinopiskelupalvelua (RIPA): Ilmoittaudu opintoihin oman ammattikorkeakoulusi ohjeiden mukaan.

Jos ammattikorkeakoulusi ei käytä ristiinopiskelupalvelua (RIPA): Ilmoittaudu yllä olevan ”Ilmoittaudu” -linkin kautta. Lisätietoja Jamkin Vierailevan opiskelijan sivulta.