Non-stop
Kursnamn Vahvuusosaaja, MOOC
Kursdatum 01.01.2024 - 25.10.2024
Yrkeshögskolan Lapin ammattikorkeakoulu
Kursens språk Finska
Studiepoäng 2 SP

Bransch HUBBEN för alla
Lärare Outi Mattila
Email
För öppna YH studenter Avgiftsbelagd
Nivå YH

Vahvuusosaaja, MOOC

01.01.2024 - 25.10.2024

Beskrivning

Tavoitteet:

 • Ymmärrät vahvuusperustaisen ohjauksen merkityksen ohjaustyössä, sekä oman roolin vahvuuksien tunnistamisessa ja tukemisessa.
 • Osaat käyttää menetelmiä vahvuuksien hyödyntämiseen, kehittämiseen ja vahvistamiseen eri tilanteissa.
 • Osaat suunnitella ja toteuttaa ohjausta vahvuusperustaisesti ja tulevaisuuteen suuntautuen.

Sisältö:

Vahvuusosaaja MOOC on tiivis paketti vahvuusperustaisesta ohjauksesta ja välineistä sen toteuttamiseen. Vahvuuksia tarkastellaan ohjaajan ja ohjattavan näkökulmista. Opintojakso koostuu viidestä osiosta: vahvuuksien tunnistaminen, vahvuuksien hyödyntäminen, vahvuuksien kehittäminen ja vahvistaminen, tulevaisuuteen suuntautuminen sekä VAHTO-malli.
 • Opintojakso sopii sinulle erityisen hyvin, jos
 • työhösi sisältyy erilaisia ohjaustilanteita
 • haluat vahvistaa osaamistasi ohjaamisessa
 • pohdit, mitä vahvuudet ovat ja olet kiinnostunut niistä
 • haluat oppia hyödyntämään vahvuuksia ja saada käyttöösi vahvuusohjauksen menetelmiä
 • haluat kehittää työsi laatua laadukkaalla ohjauksella
 • haluat edistää omaa ja työyhteisösi hyvinvointia

Bedömningskriterier

Hyväksytty / Hylätty

Arbetsformer och schemaläggning

MOOC suoritetaan itseopiskeluna verkko-oppimisympäristössä, jossa jokainen opiskelija voi edetä omaan tahtiin, aikaan tai paikkaan sitomatta. MOOC suoritetaan itseopiskeluna verkko-oppimisympäristössä, jossa jokainen opiskelija voi edetä omaan tahtiin, aikaan tai paikkaan sitomatta. Opintojakson voit suorittaa  1.1.2024 – 25.10.2024. Opintojakso etenee WordPress-alustalla, josta löytyvät oppimateriaali ja tehtävät. Osa tehtävistä edellyttää, että sovellat oppimaasi käytännön ohjaustilanteissa MOOC:n edetessä. Lisäksi opintojaksolla hyödynnetään Moodle-alustaa, johon kirjautumiseen saat ohjeet ilmoittautumisen vahvistusviestissä. Kun olet suorittanut kaikkien MOOCiin kuuluvien osioiden tehtävät, saat osallistumistodistuksen WordPress-alustalta. Sinun tulee palauttaa osallistumistodistus Moodleen, josta suoritukset kirjataan Peppi-opiskelijarekisteriin neljä kertaa vuodessa.

 • 15.3.2024 mennessä palautetut suoritukset viimeistään 15.4.2024
 • 15.5.2024 mennessä palautetut suoritukset viimeistään 15.6.2024
 • 15.8.2024 mennessä palautetut suoritukset viimeistään 15.9.2024
 • ja 25.10.2024 mennessä palautetut suoritukset viimeistään 25.11.2024.

Info

Vahvuusosaaja MOOC ei edellytä aiempaa tietoa vahvuusperustaisesta ohjauksesta. Jos kuitenkin olet ohjannut vahvuuksia hyödyntäen aiemminkin, niin sisällöistä löytynee uutta myös sinulle.

Anmälningsinformation

Opintojaksolle on jatkuva ilmoittautuminen. Noin viikko ilmoittautumisen jälkeen opiskelija viedään Lapin AMKin järjestelmään ja opiskelija pääsee suorittamaan kurssia.

Maksuttomat Campusonline-opinnot on tarkoitettu vain​ ammattikorkeakoulujen tutkinto-opiskelijoille (AMK/YAMK), vaihto-opiskelijoille ja avoimen amk:n polkuopiskelijoille. Ilmoittautumisessa tulee käyttää oman kotikorkeakoulun sähköpostia, jota opiskelija käyttää HAKA-tunnistautumiseen. Tällä varmennetaan voimassa oleva opiskeluoikeus ja opiskelija kirjautuu opinnoille Lapin AMKin Moodleen HAKA-tunnistautumisen kautta. Ilmoittautumisesi hylätään, eikä opinto-oikeutta myönnetä, jos et ole oikeutettu maksuttomiin CampusOnline-opintoihin.

Avoimen AMK:n yksittäisiä opintojaksoja suorittaville opiskelijoille opintojakso on maksullinen. Maksulliselle opintojaksolle ilmoittaudutaan linkistä ”AVOIN AMK ilmoittautuminen” sivun yläosassa.

Jos ilmoittautumissivu ei avaudu, päivitä sivu. Ilmoittautumisestasi saat automaattisen vahvistusviestin ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tarkistathan myös roskapostikansiosi. Ilmoittautumisen peruminen tapahtuu vahvistusviestissä olevan peruutuslinkin kautta.

Lapin AMKin tutkinto-opiskelijat ja Lapin AMKin avoimen polkuopiskelijat ilmoittautuvat Lapin AMKin tarjoamiin Campusonline-opintoihin oman Peppi- järjestelmän kautta.​

Lisätietoja: campusonline@lapinamk.fi