Teollisuusrobotiikka

-
5 OP

Tekniikan ja liikenteen ala,

Toteutuksen kieli: 
Toteutuksen kuvaus: 

Kurssilla tutustutaan teollisuusrobotiikkaan ja robottien ohjelmointiin simulointiympäristössä. Opit Rapid-ohjelmointikielen perusteet (liikekäskyt, muuttujat, ehto- ja toistorakenteet) ja edistyneemmät toiminnot (laskennalliset/parametriset ohjelmat, käyttäjän kanssa kommunikointi, paikalliset koordinaatistot ja niiden käsittely, lavaus/matriisista hakeminen). Kurssin lopulla teet projektityön, jossa ohjelmoit alusta loppuun konepalvelusolun toiminnan.
Opit käyttämään myös simulointiohjelman (ABB RobotStudio) eri toimintoja: mallinnat työkalun, teet SmartComponenteilla toiminnallisuutta soluusi ja opit visualisoimaan liikeratoja 3d-näkymässä.

Työskentelytavat ja aikataulutus: 

Jatkuva arviointi, vertaisarviointi, itsearviointi, sähköiset tentit ja opettajan arvioimat tehtävät. Webinaarit/koostevideot, itsenäisesti luettava tausta-aineisto, simulaatioharjoitukset. Suuri osa kurssin tehtävistä on joustavalla aikataululla ja niitä voi suorittaa omaan tahtiin.

Arviointi: 

Numeroarvio

Muuta infoa: 

Kurssilla tehdään töitä ABB RobotStudio-simulointiohjelmiston kanssa. Saat maksuttoman kuukauden testiversion, jolla pääset vähintään alkuun kurssin kanssa. Jos oppilaitoksesi tarjoaa lisenssin, pääset tekemään kurssin harjoituksia vapaasti pitkin kevättä. Jos et saa lisenssiä koulultasi, ajoita suoritus niin että teet kaikki simulaatioharjoitukset kuukauden aikana, se onnistuu kyllä jos teet ahkerasti töitä.

Opettaja(t): Sakari Koivunen
Email: sakari.koivunen@turkuamk.fi

Ilmoittautuminen: 17.01.2019 - 11.02.2019
Ajankohta: 04.02.2019 - 30.04.2019