The Shift – näkökulmia teknologian muutokseen

-
3 OP

Tarjotaan avoimen AMK:n opiskelijoille

Ala:  Kaikille aloille soveltuva

Toteutuksen kieli: 
Toteutuksen kuvaus: 

Tällä kurssilla pohditaan, miten teknologian kehitys muuttaa yhteiskuntaa ja miten siihen tulisi varautua. Mitä mahdollisuuksia robotiikka tuo ja on jo tuonut? Aiotko ajaa autolla itse vielä 10 vuoden päästä? Onko tulevaisuudessa työttömyysaste yli vai alle 50 %? Pitäisikö tavoitella täyshyvinvointia täystyöllisyyden sijaan? Oliko antiikin Kreikassa asiat mallillaan, kun orjat hoitivat työt ja vapaat miehet kekkaloivat toreilla keskustelemassa? Paskaduunit boteille ja ihmiset nauttimaan elämästään? Jyrääkö teknologinen eliitti tarpeettoman rahvaan asumaan betonibunkkereihin, pois omistavan ja osaavan paremmiston tieltä? Onko sinulla oikeus yksityisiin ajatuksiin tekoälyn ja big datan aikakaudella, vai pitäisikö ihmisen perusyksiköksi mieltää ”me”; todeta että kaikkien ajatukset, tunteet ja haaveet kuuluvat ison verkon kautta koko ihmiskunnalle? Miksi lapsille opetetaan vielä kieliä, vaikka baabelinkala on korvassa ennen kuin ehtivät työikään — vai onko? Onko täystyöttömyys terve tavoite vai karmea uhka? Mitä Arkhimedeen vala sanoo kaikesta tästä? Tulevaisuus on tulossa. Tulevaisuuden tekijöiden, nykyisten opiskelijoiden, kunnia-asiana on tehdä siitä paras mahdollinen. Keskustellaan ja pohditaan tärkeitä teemoja yhdessä. Pohdit alkukesän aikana teknologisen kehityksen näkymiä omaan opiskelutaustaasi ja arvomaailmaasi peilaten. Kurssi toteutetaan yhteistyössä teknologian tulevaisuutta luotsaavan bisnesfestivaali The Shiftin kanssa. Kurssin priimukset saavat vapaaliput elokuun lopussa Turussa järjestettävään tapahtumaan.

Tavoitteet: Teknologisen kehityksen suuntaviivat, taustalla olevat teknologiat ja niihin liittyvät kysymykset; kehityksen yhteiskuntavaikutukset ja alakohtaiset, soveltavat pohdinnat tulevaisuuden luotsaamiseen.
Työskentelytavat ja aikataulutus: 

Verkossa tehtävät itsenäiset tehtävät ja keskustelut. Kirjoitat annetun aineiston pohjalta palautuksia ja kommentoit aikataulun mukaan muiden palautuksia. Aikataulutus on tiukka palautusten suhteen. Kurssin alussa on karsintatehtävä. Sen ajallaan palauttaneet hyväksytään kurssille, muut hylätään.

Kurssilla ei ole ryhmätehtäviä, vaan voit suorittaa koko kurssin itsenäisesti aikataulujen mukaan.

Arviointi: 

Numeroarvio. Arviointi perustuu pääosin vertais- ja itsearviointiin tehtyjen kirjoitustehtävien perusteella ja aktiivisuuteen verkkoaktiviteeteissa.

Muuta infoa: 

Ei erityisiä teknisiä vaatimuksia.

Aikaisemmat opinnot: Ei edeltävyysehtoja, kurssi sopii kaikille.
Opettaja(t): Sakari Koivunen
Email: sakari.koivunen@turkuamk.fi


Huom: Tällä lomakkeella ilmoittaudut Turku AMK:n CampusOnline opintojaksoille. Sekä Turku AMK:n omat opiskelijat että muiden ammattikorkeakoulujen opiskelijat ilmoittautuvat tällä lomakkeella. HUOM! Älä ilmoittaudu Pepissä.

Ilmoittautuminen: 18.03.2019 - 12.04.2019
Ajankohta: 01.05.2019 - 30.06.2019