Non-stop
Course name Well-being from food 2: Special diets
Course date 01.02.2024 - 31.08.2024
Institution XAMK University of Applied Sciences
Course language Finnish
Credits 5 ECTS credit

Field Hospitality Management HUB
Teacher Xamk lehtori
Email
Available for open UAS For Free
Level Bachelor

Queries related to enrolment practices
Enrolment period 06.11.2023 - 26.05.2024
Implementation plan
Enrol
OPEN UAS Enrolment

Well-being from food 2: Special diets

01.02.2024 - 31.08.2024

Course description

Tavoitteet: Tavoitteena on oppia suunnittelemaan ja toteuttamaan erityisruokavaliota noudattavan henkilön ruokailuun ja ruokavalion toteuttamiseen liittyviä palveluita ravitsemussuositusten mukaisesti eri kohderyhmille (lapset, työikäiset, ikääntyneet) eri toimintaympäristöissä (koti, hoitolaitos, ravintola). Tavoitteena on oppia tuntemaan tavanomaisten erityisruokavalioiden taustalla olevat syyt, ruokarajoitukset, ravitsemukselliset riskit ja ruokavalioon soveltuvien elintarvikkeiden valintaa ja käyttöä täysipainoisen ravitsemuksen toteuttamiseksi ympäristövastuullisuus huomioiden. Lisäksi tavoitteena on oppia suunnittelemaan ja toteuttamaan palveluita asiakasturvallisuutta noudattaen ja viestimään asianmukaisesti. Sisältö:
  • Erityisruokavaliot ruokasuosituksissa
  • Allergiat ja intoleranssit
  • Kasvisruokavaliot ja kasviproteiinien käyttö
  • Keliakia ja gluteenittomat ruokavaliot
  • Herkän vatsan ja suolistosairauksien ruokavaliot (FodMap)
  • Viestintä ja turvallisuus

Prerequisites

Perustietämys ravitsemuksesta edesauttaa opintojen suorittamisessa.

Assessment criteria

Opintojaksolla on oppimistehtäviä ja oppimista varmistavia verkkotenttejä. Opintoihin sisältyy 1 op laajuinen vertaisarvioitava case-tehtävä. Arvosana muodostuu arvioitavien tehtävien ja verkkotenttien keskiarvona. Arviointiasteikko Learn alustalla.

Course way of working and time table

Opiskelu on itsenäistä työskentelyä, osan tehtävistä voi tehdä halutessaan pari- tai pienryhmätyönä. Opinnoilla on suositusaikataulu ja opinnot voi suorittaa noin 2-3 kk aikana joustavasti haluamassaan järjestyksessä. Opintomateriaali on tallenteina Learnissa, ekirjoina ja linkkeinä sekä kirjallisuusvinkkeinä. Luennot on tallennettu, eikä opintojaksolla ole aikataulutettuja tapaamisia eikä ryhmätöitä. Tentit ja tehtävät voi suorittaa joustavasti omalla aikataululla.

Course info

Ensimmäinen nonstop-aloitus on 1.2.2024. Tämän jälkeen opiskelija pääsee aloittamaan opinnot noin yhden (1) viikon sisällä opinnoille ilmoittautumisen jälkeen. Opintojakson suoritusaika on kolme (3) kuukautta. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 26.5.2024.