Non-stop
Course name Office Skills Accelerator: Office Pro
Course date 16.01.2024 - 12.12.2024
Institution Kajaani University of Applied Sciences
Course language Finnish
Credits 5 ECTS credit

Field 4everyone HUB
Teacher Useita opettajia
Email
Available for open UAS Chargeable
Level Bachelor

Queries related to enrolment practices
Enrolment period 15.12.2023 - 04.11.2024
Enrol
OPEN UAS Enrolment
Course enrolment info

Office Skills Accelerator: Office Pro

16.01.2024 - 12.12.2024

Course description

Word, Excel ja PowerPoint ovat työvälineitä, joita ilman ei selviä. Haluaisitko saada näistä kaiken irti? Tutustu tarkemmin, ilmoittaudu, ja erottaudu Office-osaamisen valttikortilla.

Office kunnolla vauhtiin: Office Pro -verkkokurssilla opit Office-ohjelmistojen käytön todella kattavasti. Suoritat kurssin omatoimisesti verkossa itseopiskelumateriaalin avulla tehden harjoitustöitä. Samalla saat kurssin opettajilta henkilökohtaista tukea ja palautetta.

Kurssi sopii hyvin työn tai muiden opintojen lomassa suoritettavaksi: pieniksi paloiksi paloiteltua kokonaisuutta saa tehdä omaan tahtiin.

Kenelle

 • Kaikille, jotka käyttävät Office-ohjelmia päivittäin
 • Niille, jotka todella haluavat olla taitavia ja tehokkaita työssään
 • Kaikille, jotka ovat uusien haasteiden kynnyksellä ja haluavat varmistaa osaamisensa

Lupauksemme

Koulutuksemme ovat saaneet erinomaista palautetta aikaisemmilta osallistujilta. Office kunnolla vauhtiin -koulutuksen lupauksemme:

 • Käytännön taitoja osaksi arkeesi – ei vain teoriaa, vaan todetusti toimivia taitoja
 • Itsevarmuutta, joka näkyy jokaisessa klikkauksessa – osaamisen myötä epävarmuus jää historiaan
 • Omaan tahtiin: Elämäsi ei tarvitse pysähtyä – kurssimme joustavat osiot sopivat kiireiseenkin aikatauluun
 • Monipuolisuus edellä: Käytännön esimerkit, selkeät videot ja tekstiosuudet – oppiminen on elävää, konkreettista ja mukaansatempaavaa
 • Syvemmälle ja pidemmälle: Ei pintaraapaisuja – sukellat ohjelmien syövereihin
 • Tukenasi: Nopeasti apu – Asiantuntevat ja kannustavat palautteet

Tukea

Koulutuksen aikana käytössäsi on laadukas verkko-oppimisympäristö. Mikäli kuitenkin kohtaat ongelmia, sinulla on käytettävissäsi kurssihenkilökuntamme tuki:

 • Verkkopuhelut: Voit varata Teams-puhelun, jossa saat henkilökohtaista opetusta ja tukea ongelmaasi
 • Sähköpostituki: Voit laittaa meille kysymyksiä sähköpostilla
 • Keskustelupalsta: Voit kysyä neuvoa keskustelupalstaltamme

Sisältö

Sisällön on suunnitellut Päivi Pylväläinen, yksi Suomen johtavista Office-kouluttajista, jolla on yli 35 vuoden kokemus Office-ohjelmien kouluttamisesta. Hän on valikoinut tälle kurssille ohjelmistojen keskeiset ja työelämän kannalta hyödylliset ominaisuudet. Oppimista tukevat pedagogian ammattilaisten laatimat selkeät ja kattavat ohjeet, kuvat ja videot.

Esitiedot: Käyttöliittymät ja perustoiminnot

Tekstinkäsittelyn perusteet: Otsikkotyylit ja asiakirjan asettelu; luettelot, numeroinnit ja sisennykset; etsi- ja korvaa -toiminnot; kuvan lisääminen, asettelu ja muokkaaminen; taulukon lisääminen, asettelu ja muokkaaminen.

Taulukkolaskennan perusteet: tiedon syöttäminen ja tietotyypit; alueiden valinta ja muokkaaminen; taulukon muotoilu; laskenta ja perusfunktiot; suhteelliset ja suorat viittaukset; kaaviot; tulostaminen Excelissä.

Diaesitysten perusteet: diaesityksen rakenne; teksti-diat; kuvat dioissa; taulukkojen lisääminen, muokkaaminen ja tuominen Excelistä; kaavioiden lisääminen, muokkaaminen ja tuominen Excelistä; erilaiset tulostusvaihtoehdot.

Teams ja kokoukseen osallistuminen: asentaminen, kirjautuminen, kokoukseen liittyminen ja kokoukseen osallistuminen.

Word ja pitkät asiakirjat: otsikot ja niiden numerointi; liikkuminen pitkässä asiakirjassa ja pitkän asiakirjan osien järjestely; sivunumerot ja sisällysluettelo; kansilehti; alaviitteet; www-linkit ja ristiviitteet; vaakasuuntainen sivu ja asiakirjan osat; tallennus pdf-tiedostoksi.

Excelin edistynyt käyttö: usean taulukkolehden samanaikainen muokkaaminen ja laskenta taulukkolehtien välillä; ehdollinen muotoilu; sekaviittaukset; JOS-funktio; hakufunktiot; sisäkkäiset funktiot; kaavantarkastamistyökalut.

PowerPoint ja hyvän esityksen avaimet: hyvän esityksen edellytykset; SmartArt-grafiikat ja kuvalliset SmartArtit; video tai YouTube-videon lisääminen esitykseen; esityksen jakaminen osiin; esiintyminen ja esitystilanteen työkalut.

Wordin edistynyt käyttö: muokkausmerkinnät ja kommentit; erilaiset rakenneosat; omat tyylit ja omat asiakirjamallit; asiakirjan ulkoasun suunnittelu

PowerPoint-esityksen elävöittäminen; esityksen ulkoasun yhtenäistäminen ja yhtenäistetyn ulkoasun muokkaaminen; vapaapiirto ja piirtäminen muotojen avulla; näyttöleike ja näyttövideo; diojen tuominen toisesta esityksestä; siirtymät ja animaatiot; näyttötallenteen luominen; tekstitysten lisääminen videoon; videoesityksen luominen; tallennusvaihtoehdot.

Data-aineiston analysointi Excelillä: ison data-aineiston muokkaaminen ja pikatäydennys; taulukko-toiminto ja laskenta taulukossa; yhteenvedot, lajittelu, suodattaminen ja osittajat taulukossa; pivot-taulukko ja sen muotoilu; välisummat, yhteenvedot, lajittelu, osittajat, aikajanat ja ryhmittely pivot-taulukossa; useat arvokentät pivot-taulukossa; pivot-kaavio.

Assessment criteria

Hyväksytty / hylätty

Course way of working and time table

Verkko-opinnot

Opintojakso toteutetaan kuusi kertaa vuoden 2024 aikana seuraavasti:

 • 16.1. – 29.2.2024
 • 19.3. – 24.4.2024
 • 21.5. – 27.6.2024
 • 9.7. – 22.8.2024 (ilmoittautuminen päättyy 13.6.2024)
 • 3.9. – 10.10.2024
 • 5.11. – 12.12.2024

Ilmoittautumislomakkeella valitaan mille toteutukselle haluat osallistua.

 

Course enrolment info

Käytä ilmoittautumistiedoissasi oman ammattikorkeakoulusi sähköpostiosoitetta.