Fall
Course name Well-being from Food - The ABC of a Natural Relationship with Food and Nutritional Health
Course date 21.10.2024 - 12.12.2024
Institution Metropolia University of Applied Sciences
Course language Finnish
Credits 5 ECTS credit

Field 4everyone HUB
Teacher Merja Lahdenperä
Email
Available for open UAS No
Level Bachelor

Queries related to enrolment practices
Enrolment period 01.06.2024 - 17.10.2024
Implementation plan
Enrol

Well-being from Food - The ABC of a Natural Relationship with Food and Nutritional Health

21.10.2024 - 12.12.2024

Course description

Tavoitteet

Opiskelija kehittää seuraavia taitojaan ja tietojaan:

  • opiskelija ymmärtää ravitsemuksen merkityksen terveydelle ja hyvinvoinnille kuin myös ravitsemuksen merkityksen monien sairauksien ehkäisyssä.
  • opiskelija tunnistaa ja reflektoi omia ruokailutottumuksiaan ja ruokasuhdettaan.
  • opiskelija saa perusteet terveellisille ruokailutottumuksille ja ruokavalinnoille ja oppii tekemään vastuullisia valintoja myös ympäristön kannalta.
  • opiskelija ymmärtää psyykkisten tekijöiden, kuten joustavuuden, itsemyötätunnon ja positiivisen ajattelun merkityksen luontevan ruokasuhteen kehittymisessä.
  • opiskelija oppii ratkaisemaan reflektoiden omia haasteitaan ja asettamaan sopivia tavoitteita.
  • opiskelija omaksuu itselleen soveltuvia syömisen taitoja.
  • opiskelija saa käytännön työkaluja ja ymmärrystä omasta ruokasuhteestaan sekä osaa tehdä terveyttä edistäviä ja kestäviä valintoja.

Sisältö

Verkkokurssilla edetään omaan tahtiin tutustuen materiaaliin ja tehden itsenäisiä pohdintatehtäviä sekä osallistuen yhteisiin keskusteluihin. Kurssilla käydään läpi ravitsemuksen merkitystä niin oman hyvinvoinnin ja terveyden kuin myös ympäristön kannalta. Uusimmat ravitsemussuositukset toimivat pohjamateriaalina. Kurssin aikana tutustutaan ruokasuhteeseen vaikuttaviin tekijöihin ja opitaan tunnistamaan ja tiedostamaan mahdollisia haasteita omissa ruokailutottumuksissa. Opiskelija pääsee itsetutkiskelun kautta ja reflektoiden tutustumaan oman ravitsemusterveytensä edistämiseen – mukana tärkeimpinä asenteina positiivisuus ja joustavuus sekä ruoasta nauttiminen.

Assessment criteria

Hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa: – osoittaa perehtyneisyyden alan tietoperustaan – erottaa arkitiedon tutkitusta tiedosta – käyttää oikein useimpia alan käsitteitä – tunnistaa omia vahvuuksiaan ja kehittymistarpeitaan – perustella toimintaansa johdonmukaisesti – osoittaa saavuttaneensa ydinosaamisen tavoitteet

Course way of working and time table

Kurssi suoritetaan virtuaalisena Moodlessa, jossa edetään omaan tahtiin tutustuen materiaaliin ja tehden itsenäisiä pohdintatehtäviä sekä osallistutaan yhteisiin keskusteluihin. Kurssiin ei kuulu tenttiä, mutta hyväksytty kokonaissuoritus edellyttää kaikkien tehtävien hyväksyttyä suorittamista. Kurssilla on käytössä edistymisen seuranta.

Verkkokurssi ei sisällä pakollisia aikaan sidottuja tapaamisia. Opiskelija vahvistaa osallistumisensa palauttamalla kurssin ensimmäisen Moodle-tehtävän viimeistään 8.11.2024. Kurssiaika 21.10.2024 – 12.12.2024. Moodle-tehtävien aikataulutus ohjeellisilla palautuspäivillä, opintojaksolla voi edetä kuitenkin omaan tahtiin. Tehtävien viimeinen palautuspäivä 12.12.2024.