Non-stop | Full
Course name Digital business models and business systems
Course date 22.01.2024 - 31.08.2024
Institution XAMK University of Applied Sciences
Course language Finnish
Credits 5 ECTS credit

Field Business HUB
Teacher Xamk lehtori
Email
Available for open UAS Chargeable
Level Bachelor

Queries related to enrolment practices
Enrolment period 06.11.2023 - 26.05.2024
Implementation plan

Digital business models and business systems

22.01.2024 - 31.08.2024

Course description

Tavoitteet: Olet selvillä erilaisista digitaalisista liiketoimintamalleista ja liiketoimintajärjestelmistä. Osoitat perehtyneisyyttä digitaalisten liiketoimintamallien ja liiketoimintajärjestelmien suunnittelun periaatteisiin. Osaat hyödyntää dataan perustuvia digitaalisia tietolähteitä liiketoiminnan suunnittelussa ja kehittämisessä. Sisältö: Mitä tarkoittavat digitaaliset liiketoimintamallit ja liiketoimintajärjestelmät? Mitkä ovat jatkuvan digitaalisen liiketoiminnan edellytykset ja mahdollisuudet? Miten suunnittelet yrityksen liiketoimintamalleja ja liiketoimintajärjestelmiä?

Prerequisites

Assessment criteria

Opintojaksolla on osaamista varmistavia verkkotenttejä sekä keskustelualueita. Opintoihin sisältyy laajempi oppimistehtävä, jonka arvosanasta muodostuu opintojakson arvosana.  Arviointiasteikko: 1-5. Opintojakson arviointikriteerit löydät Learn- alustalta.

Course way of working and time table

Opintojakso avautuu Learn- alustalla 22.1.2024. Opiskelija saa ilmoittautumisen yhteydessä linkin sekä opintojaksoavaimen, jonka avulla opintojaksolle kirjautuminen suoritetaan. Voit suorittaa opintojakson täysin omaan tahtiin, oman aikataulusi mukaan. Opintojakso ei sisällä ryhmätöitä, eikä tiettyihin kellonaikoihin sidottuja verkkoluentoja. Opintojakson osaamista mittaa oppimistehtävä, joka tehdään yksilötyönä. Oppimistehtävän tarkempi sisältö sekä palautusajankohdat löydät opintojakson Learn- alustalta. Opintojaksoon sisältyy myös keskustelutehtäviä teemaan liittyvistä aihepiireistä. Keskustelut suoritetaan Learn- alustalla. Opiskelijan oppimista mittaavat myös lyhyet verkkotentit, joiden avulla kertaat opittua.

Course info

Ensimmäinen nonstop-aloitus on 22.1.2024. Tämän jälkeen opiskelija pääsee aloittamaan opinnot noin yhden (1) viikon sisällä opinnoille ilmoittautumisen jälkeen. Opintojakson suoritusaika on kolme (3) kuukautta. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 26.5.2024.

Course additional info

Opintojaksolla käytettävä opiskelumateriaali on koottu Learn- alustalle. Materiaali on pääosin Learnin alustalla sähköisinä linkkeinä, tallennettuina verkkoluentoina, e-kirjoina ja artikkeleina. Lisäksi opintojaksolla hyödynnetään seuraavia teemaan liittyviä kirjoja. Kirjojen hankkiminen ei ole opintojakson suorittamisen osalta pakollista, mutta suositeltavaa.

  • Hänti, Sirpa. 2021. Asiakkaista ansaintaan: asiakaskeskeinen liiketoimintamalli.
  • Koponen, Johanne. 2019. Alustatalous ja uudet liiketoimintamallit: kuinka muodonmuutos tehdään.
  • Kananen, Heidi. 2019. Tekoäly: bisneksen uudet työkalut