Non-stop
Course name Business Mathematics
Course date 08.01.2024 - 15.07.2024
Institution Satakunta University of Applied Sciences
Course language Finnish
Credits 5 ECTS credit

Field Business HUB
Teacher Joonas Savolainen
Email
Available for open UAS No
Level Bachelor

Queries related to enrolment practices
Enrolment period 20.11.2023 - 01.06.2024
Implementation plan
Enrol
Course enrolment info

Business Mathematics

08.01.2024 - 15.07.2024

Course description

Tavoitteet

Opiskelija osaa prosenttilaskut, niihin liittyvät käsitteet ja niiden sovellukset käytännössä. Hän osaa ratkaista yhtälöitä taloudellisissa asioissa ja tuntee indeksien käytön periaatteet talouden seurannassa. Hän hallitsee Excelin peruslaskutoimitukset ja kaavojen muodostamisen periaatteet. Hän osaa hyödyntää mallintamista ja malleja ongelmanratkaisuissa. Hän osaa hinnoittelun, yksinkertaisen korkoperiaatteen, koronkorkoperiaatteen ja jaksollisten suoritusten soveltamisen periaatteet käytännön tilanteissa sekä lainalaskelmien käytön.

Sisältö

Prosenttilaskut, Excel-mallinnus ja sovellus, hinnoittelu, korko, koronkorko, indeksit ja lainalaskelma.

Assessment criteria

1-5.

Course way of working and time table

Opintojakso etenee opiskelijakohtaisesti, eli jokainen opiskelija etenee omaan tahtiin. Ennen tenttiä opiskelijan on suoritettava hyväksytysti harjoitus-sarjojen tehtävät.

Course additional info

Opintojakson suorittaminen edellyttää SAMK-ID:n rekisteröintiä ja student.samk -sähköpostitilin käyttöönottoa. SAMK-ID:n rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Course enrolment info

Tälle nonstop-opintojaksolle pääsee kaikki ilmoittautuneet mukaan. Nonstop-opintojaksojen ilmoittautumisten käsittelyaika on kaksi viikkoa. Joulu- tai kesätauolla (heinäkuu) ilmoittautumisia ei käsitellä. SAMK-ID:n rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Ilmoittautumisestasi saat automaattisen vahvistusviestin e-lomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tarkistathan myös roskapostikansiosi.