Non-stop
Kursnamn Talousmatematiikka 5 op, nonstop
Kursdatum 08.01.2024 - 15.07.2024
Yrkeshögskolan Satakunnan ammattikorkeakoulu
Kursens språk Finska
Studiepoäng 5 SP

Bransch Business HUB
Lärare Joonas Savolainen
Email
För öppna YH studenter Nej
Nivå YH

Frågor relaterade till registreringspraxis
Anmälningstid 20.11.2023 - 01.06.2024
Kursförverkligande
Anmälning
Anmälningsinformation

Talousmatematiikka 5 op, nonstop

08.01.2024 - 15.07.2024

Beskrivning

Tavoitteet

Opiskelija osaa prosenttilaskut, niihin liittyvät käsitteet ja niiden sovellukset käytännössä. Hän osaa ratkaista yhtälöitä taloudellisissa asioissa ja tuntee indeksien käytön periaatteet talouden seurannassa. Hän hallitsee Excelin peruslaskutoimitukset ja kaavojen muodostamisen periaatteet. Hän osaa hyödyntää mallintamista ja malleja ongelmanratkaisuissa. Hän osaa hinnoittelun, yksinkertaisen korkoperiaatteen, koronkorkoperiaatteen ja jaksollisten suoritusten soveltamisen periaatteet käytännön tilanteissa sekä lainalaskelmien käytön.

Sisältö

Prosenttilaskut, Excel-mallinnus ja sovellus, hinnoittelu, korko, koronkorko, indeksit ja lainalaskelma.

Bedömningskriterier

1-5.

Arbetsformer och schemaläggning

Opintojakso etenee opiskelijakohtaisesti, eli jokainen opiskelija etenee omaan tahtiin. Ennen tenttiä opiskelijan on suoritettava hyväksytysti harjoitus-sarjojen tehtävät.

Mer information

Opintojakson suorittaminen edellyttää SAMK-ID:n rekisteröintiä ja student.samk -sähköpostitilin käyttöönottoa. SAMK-ID:n rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Anmälningsinformation

Tälle nonstop-opintojaksolle pääsee kaikki ilmoittautuneet mukaan. Nonstop-opintojaksojen ilmoittautumisten käsittelyaika on kaksi viikkoa. Joulu- tai kesätauolla (heinäkuu) ilmoittautumisia ei käsitellä. SAMK-ID:n rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Ilmoittautumisestasi saat automaattisen vahvistusviestin e-lomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tarkistathan myös roskapostikansiosi.