Tavoitteet
Terveysviestintä-opintojakson käytyään opiskelija tuntee terveysviestinnän lähtökohdat sekä keskeiset tutkimuskohteet ja käsitteet. Hän ymmärtää viestinnän merkityksen terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä sekä erilaisissa vuorovaikutussuhteissa.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa toteuttaa ja kehittää terveysviestintää tarkoituksenmukaisesti eri kohderyhmille (yksilö, ryhmä, organisaatio). Lisäksi opiskelija osaa analysoida ja arvioida terveysviestinnän soveltamismahdollisuuksia erilaisissa toimintaympäristöissä.
Sisältö
• Vaikuttavan viestinnän teoriat ja menetelmät • Kohderyhmälähtöinen terveysviestintä eri kanavissa • Terveydenlukutaito • Viestinnän yhteys terveyteen ja hyvinvointiin • Terveyden edistämisen puolesta puhumisen ja vaikuttamisen menetelmät • Joukkoviestintä terveysviestinnässä • Verkkoympäristöt, sosiaalinen media ja terveyden edistämisen kampanjat • Asiantuntijan rooli terveysviestinnässä • Terveysviestinnän kehittäminen ja arviointi
Opintojakson arvioitavat tehtävät: yksi paritehtävä, yksi ryhmätehtävä ja yksi yksilötehtävä.
Arvoinnista tarkemmin: https://opinto-opas.turkuamk.fi/index.php/fi/realization/TH00CY62-3001
Opintojakson toteutuu verkko-opetuksena Zoomin välityksellä. Kontaktiopetuskerrat:
7.2. klo 8.30–11.30 7.3. klo 8.30–13.00 11.4. klo 8.30–13.00
Oppimateriaali ja opintojaksolla käytettävät tutkimusartikkelit on eritelty Itslearningiin.
Opintojakson kokonaisuus on 5 opintopistettä. Opintojakso jakautuu kolmeen pääosioon: 1) Terveysviestinnän perusteet, 2) Viestinnän kohderyhmät ja kohdentaminen ja 3) Viestinnän uudet menetelmät ja vaikutusten arviointi.
Opintojakso koostuu verkko-opetuksesta, itsenäisistä tehtävistä sekä yksilö- ja ryhmätehtävistä. Opintojaksoon sisältyy yksi paritehtävä, yksi kirjallinen ryhmätehtävä ja yksi kirjallinen yksilötehtävä.
Opiskelijan on osallistuttava opetukseen ja suoritettava hyväksytysti kaikki opintojakson tehtävät saadakseen opintosuoritusmerkinnän. Jos opiskelija on poissa opetuksesta, hän tekee opetuskerran korvaavan tehtävän, jonka opettajat määrittelevät ja tiedottavat kunkin opetuskerran jälkeen erikseen. Opiskelija ei voi suorittaa opintojaksoa pelkästään korvaavin tehtävin. Opintojakso arvioidaan asteikolla hyl/T1-K5.
Opintojakson toteutuu verkko-opetuksena Zoomin välityksellä. Kontaktiopetuskerrat:
7.2. klo 8.30–11.30 7.3. klo 8.30–13.00 11.4. klo 8.30–13.00
Muiden ammattikorkeakoulujen opiskelijoiden kiintiö: 5 opiskelijaa
Turun AMK:ssa on käytössä ristiinopiskelupalvelu, joten ilmoittaudu omassa Pepissä/Pakissa kotikorkeakoulun ohjeiden mukaisesti. Apua ilmoittautumiseen saat tarvittaessa campusonline@turkuamk.fi