Non-stop
Opintojakson nimi Statiikka
Opintojakson ajankohta 01.09.2024 - 31.07.2025
Korkeakoulu Seinäjoen ammattikorkeakoulu
Opintojakson kieli Suomi
Opintopisteet 4 OP

Opintojakson ala Tekniikan ja liikenteenala
Opettaja Heikki Kokkonen
Email
Tarjotaan avoimen opiskelijoille Maksullinen
Taso AMK

Ilmoittautumiskäytäntöihin liittyvät kyselyt
Ilmoittautumisaika 01.08.2024 - 18.12.2024
Opintojakson toteutussuunnitelma
Ilmoittaudu
Ilmoittautumistiedot

Statiikka

01.09.2024 - 31.07.2025

Opintojakson kuvaus

Opintojakson tavoitteena on oppia statiikan perusteet muita teknillisen mekaniikan opintoja ja työelämää ajatellen. Kurssilla käsiteltävät aihepiirit ovat: partikkelin statiikka, voiman momentti, jäykän kappaleen tasapaino, kitka, painopiste ja palkin rasitukset. Kurssilla käytetään vektorialgebraa 3D-tasapainotehtävien ratkaisemisessa. Palkin rasituksista käsitellään normaalivoima, leikkausvoima ja taivutusmomentti sekä opetellaan piirtämään palkin rasituskuvioita.

Edeltävyysehdot

Algebran perusteet ja erityisesti yhtälöparin ja yhtälöryhmän ratkaiseminen.

Arviointikriteerit

Kurssi arvioidaan numeroarviolla 0 – 5. Arviointi perustuu tenttiin ja teemakohtaisiin osaamistesteihin.

Opintojakson työskentelytavat ja aikataulutus

Opiskelu tapahtuu itsenäisesti monipuolisen ja selkeän moodlessa olevan materiaalin avulla. Kurssi koostuu viidestä eri teemasta ja jokainen teema sisältää opetusvideot, luentodiat, harjoitustehtävät ratkaisuineen ja osaamistestin.

Opintojakson tiedot

Kurssilla on suurta hyötyä symbolisesta laskimesta (esim. TI-nspire cx CAS) yhtälöryhmien ratkaisemisessa ja vektoreiden käsittelyssä.

Ilmoittautumistiedot

Ilmoittautuminen avautuu 1.8.2024 klo 8.00. Opintojakso on maksuton läsnäoleville tutkinto-opiskelijoille, avoimen amk:n polkuopiskelijoille sekä ammatillisten opettajakorkeakoulujen opiskelijoille ja vaihto-opiskelijoille.

Tämä opintojakso on tarjolla myös kevätlukukaudella 2025 ristiinopiskelupalvelun kautta.

Mikäli oma korkeakoulusi on mukana korkeakoulujen ristiinopiskelupalvelussa (RIPA), ilmoittaudu opintojaksolle oman korkeakoulusi Pepin/Pakin kautta. Mikäli oma korkeakoulusi ei ole vielä mukana korkeakoulujen ristiinopiskelupalvelussa, voit ilmoittautua erillisellä lomakkeella. Lomake löytyy tämän sivun yläosasta.

Avoimen AMK:n yksittäisiä opintojaksoja suorittaville opiskelijoille opintojakso on maksullinen (12€/opintopiste). Maksullisena opintojaksolle ilmoittautumiseen on oma ilmoittautumislomake.