Tavoitteet:
Opintojaksolla tavoitellaan käytännönläheistä ympäristön esteettömyyden arviointi- ja kehittämisosaamista. Opiskelija osaa opintojakson jälkeen kiinnittää huomiota esteettömyysratkaisuihin ja tehdä niihin asetuksiin ja suosituksiin perustuvia kehittämisehdotuksia.
Sisältö:
Opintojakson arviointi on hyväksytty / hylätty
Hyväksytyn arvioinnin perustana on:
Verkkototeutus joustavasti kesälukukauden alussa 22.5. ja opintoja voi suorittaa 30.9.2023 asti. Arvioinnit tapahtuvat elokuun lopussa ja syyskuun lopussa. Pääasiallinen opiskelu tapahtuu viikoilla opiskleijan oman aikataulutuksen mukaisesti. Suositeltu opiskelurytmi on 1 moduuli/aihe per viikko, jolloin 5 opintopisteen opinnot kestävät yhteensä 6 viikkoa. Halutessa opiskelutahtia voi muokata itselleen sopivaksi ja opinjota voi suorittaa 22.5.-30.9.2023 välisenä aikana. Opintoa voi suorittaa myös sovelletusti 3-5 opintopisteen edestä. Tarkempi kuvaus löytyy Moodlesta opintojen alkaessa.
Opiskelija perehtyy viikottain eri esteettömyyden aiheisiin: Videot, osoitettu kirjallisuus ja artikkelit sekä itsenäisesti hankittu materiaali ja aineisto. Näiden teorialähteiden pohjalta tehdään erilaisia soveltavia oppimistehtäviä.
Opiskelua rytmittää viikoittain annettavat oppimistehtävät eri ESTEETTÖMYYDEN teemoilla, joista tehdään joko monivalinta”kokeita”, kirjallisia tehtäviä ja/tai keskustellaan MOODLE -oppimisympäristössä pienryhmissä. Joka viikolla tehdään ”uusi sivu” oppimispäiväkirjaan, joka kotaan yhdeksi kokonaisuudeksi viimeisellä viikolla, kun opintojakson on saatu päätökseen VIIKKOAIKATAULU: • 1. viikko : Johdanto ja opinnon aloitus • 2. viikko : Esteettömyys yleisesti ja arvoesteettömyys • 3. viikko : Liikkumisen esteettömyys ja rakennettu ympäristö • 4. viikko : Aistit ja toimintaympäristö • 5. viikko : Nettiesteettömyys • 6. viikko : Osaamisen syventäminen ja esteettömyysnäkökulmien yhteenvetoa • 7. viikko : Reflektio ja opintojakson päättyminen sekä palaute