Opintojakson nimi
Terveyttä ruoasta
Opintojakson ajankohta
15.09.2023 - 12.11.2023
Korkeakoulu
Laurea-ammattikorkeakoulu
Opintojakson kieli
Suomi
Opintopisteet
5 OP
Opintojakson ala
Matkailu-, ravitsemis- ja liikunta-ala, Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala, Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala
Opettaja
Leila Jaakkola
Tarjotaan avoimen opiskelijoille
Ei
Taso
AMK
Ilmoittautumisaika
22.05.2023 - 03.09.2023
Opintojakson kuvaus
Opiskelija osaa
- tunnistaa ruokaan ja palveluihin liittyvät riskit
- arvioida uusimpia ruokatrendejä
- toteuttaa ja kehittää terveellistä ja turvallista ruokatuotantoprosessia asiakaslähtöisesti
Tervetuloa opintojaksolle, jos haluat kehittyä
- erilaisten muotidieettien vertailussa ravitsemussuosituksiin ja
- asiakkaan palvelun kehittämisessä terveyttä edistävissä ateriavaihtoehdoissa!
Opintojakso soveltuu myös mm. terveydenhuolto- ja sosiaalialan sekä liiketalouden opiskelijalle, joka on kiinnostunut ruoasta, ravitsemuksesta ja terveydestä.
Edeltävyysehdot
Ravitsemuksen perustietojen osaamisesta on hyötyä opintojakson suorittamisessa.
Opintojakson työskentelytavat ja aikataulutus
Toteutuksen tärkeät päivät
- Opiskelu alkaa pe 15.9.2023, jolloin Canvas-työtila avautuu opiskeluun ja opinnon esittelyvideo on katsottavissa itsenäisesti.
- Opiskelu päättyy su 12.11.2023.
Opiskeluaika on noin 2 kk syyskuun puolivälistä marraskuun puoliväliin.
- Vko 37-38 RAVITSEMUS-TEEMA JA ITSEARVIOINNIN ALOITUS
- Vko 39-45 RUOKATRENDIT- JA PALVELUN KEHITTÄMINEN-TEEMAT
Voit opiskella näitä kahta teemaa tällä aikavälillä sinulle sopivalla aikataululla rinnaikkain tai peräkkäin. Teeman sisällä opiskelu etenee tehtäväjärjestyksessä.
ITSEARVIOINTI OSAAMISEN KEHITTYMISESTÄ
Itsearviointi viimeistellään ja palautetaan opinnon viimeisenä tehtävänä.
Opiskelijan työmäärän jakautuminen opintojaksolla, arvio tunteina (yhteensä 135 h):
- Ravitsemus- teema 20 h
- Ruokatrendit-teema 45 h
- Palvelun kehittämiinen-teema 60 h
- Kokoava itsearviointi 10 h
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaan 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 135 tuntia.
Opintojakson lisätiedot
Oppimateriaalina käytetään ravitsemuskirjallisuutta ja mm. videoita, lisäksi hyödynnetään palvelun laatua käsittelevää kirjallisuutta. Katso opintojaksolla käytettävä kirjallisuus sekä tarkemmat arviointikriteerit toteutuskuvauksesta (Laurean opetussuunnitelma).