Non-stop | Full
Course name Preventive Maintenance
Course date 30.08.2023 - 31.07.2024
Institution Jyväskylä University of Applied Sciences
Course language Finnish
Credits 3 ECTS credit

Field Technology HUB
Teacher Kirsi Niininen
Email
Available for open UAS Chargeable
Level Bachelor

Queries related to enrolment practices
Enrolment period 14.08.2023 - 31.05.2024
Implementation plan
Course enrolment info

Preventive Maintenance

30.08.2023 - 31.07.2024

Course description

Tavoitteet:

Ennakoiva kunnossapito ja sen suunnitteleminen ovat tärkeä osa nykyaikaisen tuotantolaitoksen toimintoja.

Tällä opintojaksolla opit tunnistamaan ennakoivan kunnossapidon kehittämiskohteita ja lähtökohtia. Opit tunnistamaan mitä tarkoittaa Luotettavuuskeskeinen kunnossapito RCM (Reliability Centered Maintenance) ja mitä vaiheita siihen kuuluu. Opit tietämään perusteita muista ennakoivan kunnossapidon menetelmistä. Opit tunnistamaan yleisimpiä kunnossapidon tunnuslukuja ja hyödyntämään kunnossapitoalan tutkimustietoa.

Osaamisesi kehittyminen alkaa kunnossapidon peruskäsitteiden kuten kunnossapitolajien, kunnossapidon menetelmien ja toimintojen ymmärtämisestä. Edelleen kehityt em. peruskäsitteiden tuntemisessa, valinnassa ja käytäntöön soveltamisessa. Opit soveltamaan yksittäisiä kunnossapidon menetelmiä käytäntöön.

Tämän opintojakson suoritettuasi ymmärrät nykyaikaisen tuotantolaitoksen kunnossapidon merkityksen ja kunnossapidon menetelmiä sekä toimintoja. Olet oppinut tunnistamaan kunnossapidon peruskäsitteitä ja soveltamaan yksittäisiä menetelmiä käytäntöön eli kehittämään kunnossapitoa tuotantolaitoksessa.

TIETO JA YMMÄRRYS Osaat tunnistaa ennakoivan kunnossapidon kehittämiskohteita ja lähtökohtia systemaattiseen käyttövarmuuden kehittämiseen tuotantolaitoksessa. Hallitset Luotettavuuskeskeisen kunnossapidon (RCM) vaiheet.

MONIALAINEN OSAAMINEN Osaat työskennellä systemaattisesti ja päämäärätietoisesti kunnossapidon asiantuntijatehtävissä. Osaat jakaa omaa asiantuntijuuttasi ja käyttää muiden asiantuntijuutta hyväksesi teollisuuden kunnossapidon kehittämisessä.

Sisältö:

Kunnossapidon kehityskohteiden tunnistaminen. Ennakoivan kunnossapidon menetelmien tunnistaminen ja hyödyntäminen (esim. kunnonvalvonta).

RCM:n eli Luotettavuuskeskeisen kunnossapidon keskeinen sisältö ja vaiheet. Muut ennakoivan kunnossapidon kehittämismenetelmät.

Assessment criteria

Hyväksytty/Hylätty

Hyväksytty: Hallitset Luotettavuuskeskeisen kunnossapidon (RCM) käsitteet ja menetelmät ja osaat soveltaa niitä teollisuuden kunnossapidon haasteiden ratkaisuissa. Tunnet myös muita ennakoivan kunnossapidon menetelmiä. Tunnistat yleisimpiä kunnossapidon tunnuslukuja. Osaat hyödyntää kunnossapitoalan tutkimustietoa.

Hylätty: Opiskelijan osaaminen ei täytä hyväksytyn suorituksen vaatimuksia.

Course way of working and time table

Tarkistathan toteutuksen aikataulun opintojen alussa, jos toteutuksessa on yhteinen aloitus, aloitukseen osallistuminen on tärkeää.

Course additional info

Opintoihin ilmoittautuminen nonstopina elokuun alusta toukokuun loppuun.

Opinnot tulee suorittaa opintojakson keston aikana. Jos opintosi jäävät kesken, ilmoittaudu uudelleen seuraavana lukuvuotena, mikäli opintojakso on tarjolla.

Course enrolment info

Ilmoitathan opintojesi peruuntumisesta kirjallisesti osoitteessa: campusonline@jamk.fi. Kirjoitathan viestiin peruuttamasi opintojakson nimi sekä yhteystietosi. Kiitos!

Huomioithan ilmoittautuessasi, että emme käsittele ilmoittautumisia viikoilla 42, 51-52 ja 9.