Non-stop
Course name Personal financial management
Course date 21.08.2023 - 31.07.2024
Institution HUMAK University of Applied Sciences
Course language Finnish
Credits 5 ECTS credit

Field 4everyone HUB
Teacher Anna Leino
Email
Available for open UAS Chargeable
Level Bachelor

Queries related to enrolment practices
Enrolment period 07.08.2023 - 22.05.2024
Enrol
Course enrolment info

Personal financial management

21.08.2023 - 31.07.2024

Course description

Mietityttääkö omat kulutustottumukset tai haluaisitko luoda parempia rutiineja oman taloutesi suunnitteluun ja seurantaan? Kiinnostaisiko sijoittaminen?

Henkilökohtaisen talouden hallinta -opintojakson (linkki Humakin verkkokauppaan) kautta pääset tarkastelemaan omaa taloudellista tilannettasi ja tutustut erilaisiin oman talouden suunnittelun ja seurannan työkaluihin.

Opintojakson perehdyttää myös ylivelkaantumisen seurauksiin ja tuo esiin kanavat, joista saa apua talous- ja velkaongelmien kohdatessa. Lisäksi tutustutaan erilaisiin säästö- ja sijoitusmahdollisuuksiin sekä eläkkeen kertymiseen.

Opintojakso kuuluu Humakin AMK-tutkintojen yhteisiin vapaasti valittaviin opintoihin.

Lue lehtori Sari Peltolan kirjoittama blogikirjoitus teemasta.

Sisältö

 • omat kulutustottumukset
 • oman talouden suunnittelun ja seurannan työkalut
 • ylivelkaantuminen ja apu talous- ja velkaantumisongelmiin
 • säästö- ja sijoitusmahdollisuudet, eläkekertymä.

Tavoitteet

Opiskelija

 • oppii suunnittelemaan ja seuraamaan omaa talouttaan.
 • ymmärtää raha-asioista puhumisen merkityksen.
 • osaa etsiä ratkaisuja talous- ja velkaongelmiin sekä ymmärtää perinnän, maksuhäiriömerkinnän ja ulosoton seuraukset.
 • tuntee erilaisia säästö- ja sijoitusmahdollisuuksia sekä eläkkeen kertymisen periaatteet

Assessment criteria

Opintojakso suoritetaan kutakin aihealuetta koskevan tentin ja/tai tehtävän tekemisellä. Arviointi perustuu tenttien ja tehtävien keskiarvoon. Opintojakso arvioidaan asteikolla täydennettävä-suoritettu. Suoritukset arvioidaan ja suoritusmerkintöjä viedään opintorekisteriin vähintään kerran kuukaudessa.

Course way of working and time table

Opintojakso suoritetaan itsenäisesti omaan tahtiin 31.07.2024 mennessä.

Course info

Opiskelijapalautetta:

“Mielestäni parasta oli kuinka hyvin kurssi oli organisoitu. Aiheet olivat selkeät ja hyvin rakennettu niin että jokaisesta alueesta sai erittäin hyvän kuvan! Pidin myös tehtävistä, sillä ne edistivät ja tukivat oppimista kurssin aikana. Ei oikeastaan mitään kehitysideoita, mielestäni kaikki sujui hyvin!”

“Mielestäni paras osio opintojaksossa oli ehdottomasti säästämisen ja sijoittamisen osio. Sijoittamisesta kun ei millään pakollisella opintojaksolla saati aikaisemmissa opinnoissa puhuta. Sijoittamisesta ja säästämisestä tulisi ehdottomasti olla ainakin yksi pakollinen opintojakso. Pidin erityisesti myös tässä osiossa käytetyistä oppimateriaaleista. Melkein kaikki rahasta ja Mimmit Sijoittaa -podcastit olivat minulle uusia, ja olen kuunnellut jo monta jaksoa. Myös pörssikerhon webinaarit olivat opettavaisia, ja kaikki edellä mainitut oppimateriaalit olivat helposti ymmärrettäviä!”

“Paljon uutta tietoa ja oivalluksia. Hyvin käytännönläheinen kurssi, jonka oppeja voi hyödyntää jokapäiväisessä elämässä!”

“Kurssi oli kokonaisuudessaan oikein mielenkiintoinen ja todella hyödyllinen. Kurssi oli rakennettu mukavasti ja tehtävien vaihtelu säilytti mielenkiinnon. Kurssin myötä kiinnostukseni sijoittamista kohtaan heräsi ja sain kurssilta paljon hyödyllistä tietoa siihen. Mielestäni kyseinen kurssi käsitteli erittäin tärkeitä asioita ja se olisi todella hyödyllinen jo yläkouluikäisille.”

“Oppimisympäristössä eteneminen on selkeää, materiaali oli monipuolista ja sitä oli sopivasti. Tehtävänannoista ei jäänyt mitään epäselvää.”

Course enrolment info

Non-stop-opintojaksoilla ilmoittautumiset käsitellään mahdollisimman pian, viimeistään kahden viikon kuluessa ilmoittautumisesta. Kun ilmoittautuminen on käsitelty, saat sähköpostitse kirjautumisohjeet Humakin järjestelmiin. Löydät opintojakson suoritusohjeet verkko-oppimisympäristöstä.

Humakin ohjeita CampusOnline -opiskelijoille löydät Opiskelijan oppaasta.

 • Lomakkeet ovat avoinna vain ilmoittautumisaikana – muista siis ilmoittautua ajoissa!
 • Täytä sähköpostiosoitteesi huolellisesti.
 • Kun olet lähettänyt lomakkeen, saat vahvistuksen ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. (Tarkista myös roskapostikansio ja ole tarvittaessa yhteydessä sähköpostitse: avoinamk@humak.fi.)
 • Jälki-ilmoittautumisia ei valitettavasti voida ottaa vastaan.

Huom.! Mikäli kotikorkeakoulusi on HAMK, Turun AMK tai XAMK, käytä ristiinopiskelupalvelua (ripa). Lisätiedot ja tarkemmat ohjeet ilmoittautumiseen saat korkeakoulustasi. Ripasta löydät tietoa myös CampusOnline-sivulta.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.