RIPA mahdollistaa entistä sujuvamman ristiinopiskelun

RIPA, eli korkeakoulujen ristiinopiskelupalvelu antaa korkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden suorittaa opintoja toisessa korkeakoulussa ilman erillisen portaalin kautta tapahtuvaa ilmoittautumista. Jokainen opiskelija näkee hänelle tarkoitetun tarjonnan sekä voi ilmoittautua oman kotikorkeakoulunsa opintohallintojärjestelmässä (Peppi/Pakki).

RIPA korvaa lähitulevaisuudessa asteittain CampusOnline-portaalin ja mahdollistaa entistä sujuvamman ristiinopiskelun sekä tietojen siirron korkeakoulujen välillä.

Tällä hetkellä osa ammattikorkeakouluista on jo siirtynyt hyödyntämään RIPAa. CampusOnline-portaalissa kunkin opintojakson tietoihin on kirjattu, mikäli tiettyjen ammattikorkeakoulujen opiskelijoilla on jo mahdollisuus ilmoittautua oman järjestelmänsä kautta.

Tilanne 10/2023

RIPAa hyödyntävät HAMK, Turun AMK, Humak ja XAMK. Centria-ammattikorkeakoulu ottaa RIPAn käyttöön marraskuun aikana.

HAMK:n, HUMAK:n, Turun AMK:n ja XAMK:n opiskelijat näkevät tarjonnan ja ilmoittautuvat HAMK:n ja Turun AMK:n tarjontaan Pakin/Pepin kautta HAMK:n ja Turun AMK:n opiskelijat näkevät HUMAK:n ja XAMK:n tarjonnan ja ilmoittautuvat osittain Pakin/Pepin kautta ja osittain portaalin kautta.

RIPAa käyttävien ammattikorkeakoulujen ilmoittautumispolut, tilanne 10/2023.