Non-stop
Course name Corporate Taxation
Course date 17.01.2023 - 21.05.2023
Institution Satakunta University of Applied Sciences
Course language Finnish
Credits 5 ECTS credit

Field Business HUB
Teacher Suvi Lehtonen
Email
Available for open UAS No
Level Bachelor

Queries related to enrolment practices
Enrolment period 21.11.2022 - 21.04.2023
Implementation plan
Enrol
Course enrolment info

Corporate Taxation

17.01.2023 - 21.05.2023

Course description

Tavoitteet

Kirjanpidon ja verotuksen keskeisimpien eroavaisuuksien tunnistaminen. Yrityksen verotettavan elinkeinotulon ja nettovarallisuuden laskeminen perustilanteessa. Yritystulosta omistajille määräytyvän veron laskeminen eri yritysmuodoissa. Yritysverotukseen liittyvien verokysymysten huomioiminen verosuunnittelunäkökulmasta. Syntyvän osaamisen luokitus: edistynyt osaaminen.

Sisältö

Tulon veronalaisuus, menon vähennyskelpoisuus, jaksotus, yritysverotuksen erityiskysymykset, eri yritysmuotojen verotus, osakaslainan verotus, osingon verotus, pääoman palautusten verotus

 

Assessment criteria

Arviointiasteikko 1-5.

Course way of working and time table

Opintojakso toteutetaan 100 %:sti verkossa ajalla 17.1. – 21.5.2023.

Opiskelija etenee Moodle-alustalla itsenäisesti tutustuen luentomateriaaleihin, nauhoitteisiin ja kirjallisuuteen. Opiskelija suorittaa tehtäviä itsenäisesti ja arvioi omaa oppimistaan mallivastausten pohjalta. Osassa tehtävistä opiskelija saa ja antaa vertaispalautetta muille opiskelijoille. Osa tehtävistä on arvioitavia tehtäviä ja niistä saadut pistemäärät vaikuttavat opintojakson arvosanaan.

Course additional info

Opintojakson suorittaminen edellyttää SAMK-tunnusten rekisteröintiä ja student.samk -sähköpostitilin käyttöönottoa. SAMK-tunnusten rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Course enrolment info

Tälle nonstop-opintojaksolle pääsee kaikki ilmoittautuneet mukaan. Nonstop-opintojaksojen ilmoittautumisten käsittelyaika on kaksi viikkoa. Joulu- tai kesätauolla (heinäkuu) ilmoittautumisia ei käsitellä. SAMK-tunnusten rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Ilmoittautumisestasi saat automaattisen vahvistusviestin e-lomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tarkistathan myös roskapostikansiosi.