Non-stop
Kursnamn Yritysverotus 5 op, nonstop
Kursdatum 16.01.2024 - 31.07.2024
Yrkeshögskolan Satakunnan ammattikorkeakoulu
Kursens språk Finska
Studiepoäng 5 SP

Bransch Business HUB
Lärare Suvi Lehtonen
Email
För öppna YH studenter Nej
Nivå YH

Frågor relaterade till registreringspraxis
Anmälningstid 20.11.2023 - 01.06.2024
Kursförverkligande
Anmälning
Anmälningsinformation

Yritysverotus 5 op, nonstop

16.01.2024 - 31.07.2024

Beskrivning

Tavoitteet

Opiskelija tunnistaa kirjanpidon ja verotuksen keskeisimmät eroavaisuudet. Opiskelija osaa laskea yrityksen verotettavan elinkeinotulon ja nettovarallisuuden sekä yritystulosta omistajille määräytyvän veron eri yritysmuodoissa. Opiskelija osaa ottaa huomioon keskeisimmät verokysymykset tilinpäätössuunnittelussa.

Sisältö

Tulon veronalaisuus, menon vähennyskelpoisuus, jaksotus, eri yritysmuotojen verotus, osakaslainan verokohtelu, osingon verotus, pääoman palautusten verotus, peitelty osingonjako.

Bedömningskriterier

1-5.

Arbetsformer och schemaläggning

Opintojakso on 100 % verkossa aikavälillä 16.1. – 31.7.2024 toteutettava nonstop-toteutus.

Opiskelija etenee Moodle-alustalla itsenäisesti tutustuen luentomateriaaleihin, nauhoitteisiin ja kirjallisuuteen. Opiskelija suorittaa tehtäviä itsenäisesti ja arvioi omaa oppimistaan mallivastausten pohjalta. Osassa tehtävistä opiskelija saa ja antaa vertaispalautetta muille opiskelijoille. Osa tehtävistä on arvioitavia tehtäviä ja niistä saadut pistemäärät vaikuttavat opintojakson arvosanaan.

Mer information

Opintojakson suorittaminen edellyttää SAMK-ID:n rekisteröintiä ja student.samk -sähköpostitilin käyttöönottoa. SAMK-ID:n rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Anmälningsinformation

Tälle nonstop-opintojaksolle pääsee kaikki ilmoittautuneet mukaan. Nonstop-opintojaksojen ilmoittautumisten käsittelyaika on kaksi viikkoa. Joulu- tai kesätauolla (heinäkuu) ilmoittautumisia ei käsitellä. SAMK-ID:n rekisteröintiohjeet saat opiskelijapalvelusihteeriltä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sitten, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Ilmoittautumisestasi saat automaattisen vahvistusviestin e-lomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tarkistathan myös roskapostikansiosi.