3 timanttista vinkkiä CampusOnline-opiskeluun

Aiemmassa blogitekstissäni esittelin kolme opintojaksoa, joihin pääsin opiskelemaan CampusOnlinen kautta keväällä 2019. Haluankin nyt jakaa 3 timanttista vinkkiä kaikille niille opiskelijoille, jotka aikovat suorittaa tai suorittavat jo parhaillaan CampusOnlinen verkko-kursseja.

1. Menestyminen lähtee itsestäsi

Esitä itsellesi tämä kysymys ja vastaa siihen mahdollisimman rehellisesti: Oletko valmis opiskelemaan verkossa? Kaikille ei nimittäin sovi verkko-opiskelu. Sinun on otettava täysi vastuu opiskelusta, kukaan ei tee sitä puolestasi. Lisäksi on erittäin toivottavaa, että sinulta löytyy periksiantamattomuutta ja aimo annos motivaatiota. Ole myös innokas ja hieman utelias oppimaan uutta. Näillä eväillä pääset varmasti pitkälle!

2. Hyvin suunniteltu, puoliksi tehty

Kaikki tietävät tuon kuuluisan lausahduksen ”Hyvin suunniteltu, puoliksi tehty”. Uskoisitko, jos väittäisin, että suunnittelemalla opiskelusi menestyt paremmin? Luo siis mahdollisimman realistinen aikataulu itsellesi. Printtaa se ja kiinnitä näkyvälle paikalle (esimerkiksi työpöytäsi eteen seinälle). Muista merkitä tähän aikatauluun deadlinet näkyvällä värillä. Aikataulusta saat eniten hyötyä, kun tarkastelet sitä viikoittain: mitä olet tehnyt, missä vaiheessa nyt mennään? Entä mitä sinun on vielä tehtävä saadaksesi opintojakson suoritettua? Nämä kaikki näet yhdellä silmäyksellä kallisarvoisesta aikataulusta.

3. Älä jää yksin pohtimaan ongelmia

Kysy rohkeasti apua, jos siltä tuntuu. Kulutat turhaan aikaasi ja omia voimavarojasi, jos jäät pohtimaan epäselvää tehtävänantoa. Verkko-opiskelussa saattaa myös tuntea itsensä kovin yksinäiseksi, koska opettaja ja luokkakaverit ovat vain virtuaalisesti mukana. Onneksi suuri osa verkkokursseista tarjoaa keskustelualustan, jossa opiskelijat voivat keskustella, antaa kenties toisilleen vertaistukea ja opettajaltakin voi kysyä vastauksia niihin kiperiin kysymyksiin.

Jasmina Fettah viimeistelee opintojaan parhaillaan Lahden ammattikorkeakoulussa. Hän valmistuu keväällä 2020 palveluliiketoiminnan tradenomiksi.