Non-stop | Täynnä
Opintojakson nimi Olutkoulu
Opintojakson ajankohta 31.01.2024 - 31.08.2024
Korkeakoulu Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Opintojakson kieli Suomi
Opintopisteet 2 OP

Opintojakson ala Matkailu-, ravitsemis- ja liikunta-ala
Opettaja Xamk lehtori
Email
Tarjotaan avoimen opiskelijoille Maksullinen
Taso AMK

Ilmoittautumiskäytäntöihin liittyvät kyselyt
Ilmoittautumisaika 06.11.2023 - 26.05.2024
Opintojakson toteutussuunnitelma

Olutkoulu

31.01.2024 - 31.08.2024

Opintojakson kuvaus

Tavoitteet: Tavoitteena on oppia tuntemaan oluen raaka-aineet ja ymmärtämään niiden ja oluen valmistusprosessin vaikutus oluen makuun. Tavoitteena on oppia oluen aistinvaraista arviointia ja tunnistamaan oluiden makuprofiileja ja myös oluen virhemakuja. Tavoitteena on oppia tuntemaan keskeiset oluttyyliit, oluen tarjoilun ja oluen ja ruuan yhdistämisen periaatteet. Lisäksi tavoitteena on oppia soveltamaan olutosaamista case tehtävässä, jonka voit valita omiin tavoitteisiisi sopivaksi vaikkapa omalle työpaikalle tehtäväksi. Sisältö: Oluen raaka-aineet ja valmistus, oluttyylit ja oluiden ryhmittely, oluen tarjoilu, oluen aistinvarainen arviointi, oluen ja ruuan yhdistäminen, oluttrendit

Edeltävyysehdot

Arviointikriteerit

  • Testaa tietosi, testi oluesta: arviointi 0-5
  • Vertaisarvioitu Case-tehtävä: arviointi hyväksytty/hylätty.
  • Opintojakson kokonaisarvosana muodostuu keskiarvona arvioitavista tehtävistä.

Opintojakson työskentelytavat ja aikataulutus

Opintojaksolla voit edetä joustavasti oman aikataulun mukaan, myös tentit voi suorittaa haluamanaan aikana. Opintojaksoon ei sisälly ryhmätöitä tai liveluentoja. Opintojakson case-tehtävän voi kytkeä omalle työpaikalle tai harrastuksiin. Tehtävässä pääset kehittämään olueen liittyvää osaamistasi esim. suunnittelemalla olutmenun, oluen maistelutilaisuuden, analysoimaan ravintolan olutvalikoimaa tai tutkimaan oluttrendejä.

Opintojakson tiedot

Ensimmäinen nonstop-aloitus on 31.1.2024. Tämän jälkeen opiskelija pääsee aloittamaan opinnot noin yhden (1) viikon sisällä opinnoille ilmoittautumisen jälkeen. Opintojakson suoritusaika on kaksi (2) kuukautta. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 26.5.2024.