Opintojakson nimi
Olutkoulu
Opintojakson ajankohta
31.01.2024 - 31.08.2024
Korkeakoulu
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Opintojakson kieli
Suomi
Opintopisteet
2 OP
Opintojakson ala
Matkailu-, ravitsemis- ja liikunta-ala
Opettaja
Xamk lehtori
Tarjotaan avoimen opiskelijoille
Maksullinen
Taso
AMK
Ilmoittautumisaika
06.11.2023 - 26.05.2024
Opintojakson kuvaus
Tavoitteet:
Tavoitteena on oppia tuntemaan oluen raaka-aineet ja ymmärtämään niiden ja oluen valmistusprosessin vaikutus oluen makuun. Tavoitteena on oppia oluen aistinvaraista arviointia ja tunnistamaan oluiden makuprofiileja ja myös oluen virhemakuja. Tavoitteena on oppia tuntemaan keskeiset oluttyyliit, oluen tarjoilun ja oluen ja ruuan yhdistämisen periaatteet. Lisäksi tavoitteena on oppia soveltamaan olutosaamista case tehtävässä, jonka voit valita omiin tavoitteisiisi sopivaksi vaikkapa omalle työpaikalle tehtäväksi.
Sisältö:
Oluen raaka-aineet ja valmistus, oluttyylit ja oluiden ryhmittely, oluen tarjoilu, oluen aistinvarainen arviointi, oluen ja ruuan yhdistäminen, oluttrendit
Opintojakson työskentelytavat ja aikataulutus
Opintojaksolla voit edetä joustavasti oman aikataulun mukaan, myös tentit voi suorittaa haluamanaan aikana. Opintojaksoon ei sisälly ryhmätöitä tai liveluentoja. Opintojakson case-tehtävän voi kytkeä omalle työpaikalle tai harrastuksiin. Tehtävässä pääset kehittämään olueen liittyvää osaamistasi esim. suunnittelemalla olutmenun, oluen maistelutilaisuuden, analysoimaan ravintolan olutvalikoimaa tai tutkimaan oluttrendejä.
Opintojakson tiedot
Ensimmäinen nonstop-aloitus on 31.1.2024. Tämän jälkeen opiskelija pääsee aloittamaan opinnot noin yhden (1) viikon sisällä opinnoille ilmoittautumisen jälkeen. Opintojakson suoritusaika on kaksi (2) kuukautta. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 26.5.2024.